22 Μαΐ 2019

Νεάπολη -Συκιές: Κακό χωριό τα λίγα (πράσινα) σπίτια – Ο Σίμος έπιασε περίεργα... μηνύματα και ξαφνικά σήμερα άρχισε γκάλοπ





Αδελφοκτόνος” πόλεμος ξέσπασε στις Συκιές ανάμεσα στους παλιούς συντρόφους του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ.
Η αρχή έγινε με δημοσίευμα την προηγούμενη Κυριακή στην εφημερίδα Μακεδονία, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην (;) ΠΑΣΟΚος με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Λάζαρος Ωραιόπουλος έχει στο ψηφοδέλτιο του, κατάδικους.
Η καταγγελία αφορούσε ένα πρώην ΠΑΣΟΚο, τον Βασίλη Μιχαηλίδη, ο οποίος όμως τα έχει σπάσει με τον Σίμο, εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια από τότε που ήταν ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και ο Σίμος ήταν “στον Άκη” και είχαν πολλά να μοιράσουν.
Μετά τα πολλά έγιναν λίγα, αλλά το ρήγμα παρέμεινε ενεργό.
Στον Βασίλη Μιχαηλίδη λοιπόν που καταδίκάστηκε πρωτόδικα, επιβλήθηκε ποινή αργίας και ως Δημοτικού Συμβούλου.
Ο Σίμος λοιπόν επανήλθε και ζητά εξηγήσεις από τον κ.Ωραιόπουλο για την κάλυψη που προσφέρει στον υβριστή του.
Ο Ωραιόπουλος από την άλλη δεν απαντά.
Και ο πόλεμος συνεχίζεται ατελείωτος.

Η ερμηνεία όμως του καυγά, είναι το παλιό γνωμικό που λέει “μικρό χωριό τα λίγα σπίτια”.

Ο ...Σίμαρχος αισθάνεται πιεσμένος γιατί για πρώτη φορά κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς να έχει τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος.
Από το 1994 που εκλέγεται μόνο μία εκλογή του δεν ήταν με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τα κονδύλια του Άκη να τρέχουν.
Κι αυτό ήταν το 2006, όταν η ΝΔ είχε την φαεινή ιδέα να συνεργαστεί με διάφορους αριστερούς από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ, σε μία συνεργασία που δεν είχε λαμπρά αποτέλεσματα και ο επικεφαλής της οποίας παραιτήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές. (Δεν το είχε κάνει μόνο στις Συκιές, στην Άρτα είχαν προτείνει να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα στήριζε η ΝΔ, η Όλγα Γεροβασίλη.)
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ούτε το 2014 ήταν μεγάλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αλλά τότε ο Βενιζέλος του είχε εξασφαλίσει την ανοχή του Σαμαρά, που απέναντι του έβαλε ως υποψήφιο έναν κανονικό ΠΑΣΟΚο και του έστειλε στο ψηφοδέλτιο τον υποψήφιο της, του 2010, Δημήτρη Ζιγγερίδη.

Εφέτος, όπως λένε για πρώτη φορά, έχει απέναντι του την κυβέρνηση, τα καλοπιάσματα στην οποία δεν έπιασαν, δεν έχει ΠΑΣΟΚ, ο μηχανισμός του δήμου, δουλεύει με το στανιό και από φόβο και η αποτελεσματικότητα στην τετραετία δεν ήταν και υποδειγματική.

Απέναντι του έχει δε, από τον ίδιο χώρο και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Λάζαρο Ωραιόπουλο, τα αποτελέσματα του οποίου ήταν τόσο καλά, που αφού τους έφυγαν 3-4 δικοί τους σύμβουλοι, αναγκάστηκαν να επιστρατεύσουν τον πρώην δήμαρχο Γρηγόρη Χατζησάββα, ως ...υποψήφιο σύμβουλο με σταυρό.

Και μάλιστα μόλις δύο μήνες μετά από την απόφαση του να μην ξαναείναι υποψήφιος.
Σύμφωνα με όσα λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι παλιοί ΠΑΣΟΚοι είναι χρήσιμοι αλλά όχι έμπιστοι.

Κι έτσι τώρα Σίμος και Ωραιόπουλος μαλώνουν για τα μάτια του Μιχαηλίδη.

Θεωρητικά. Διότι σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις μετρήσεις μαλώνουν γιατί το κομμάτι της πίτας που μοιράζονται έχει μικρύνει επικίνδυνα. Κι εκεί, όπως και σε όλη την Ελλάδα...

Έτσι ξαφνικά σήμερα δεκάδες κάτοικοι του Δήμου δέχτηκαν τηλεφώνηματα απο εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Προφανώς η εποχή που στον Σίμο φαίνονταν ακριβές οι δημοσκοπήσεις έχει παρέλθει.
Και τώρα θέλει να μάθει αν επιβιώνει...
Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν ο Ηλίας Ζάχαρης επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος, ο Σίμος διέρρεε ότι η ΝΔ, θα κάνει μία επιλογή Ζάχαρη για εκείνον.
Νόμιζε ότι θα ξαναζούσε το 2014. 



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη