11 Μαΐ 2019

Αυτό είναι το όπλο των Αμερικανών που τρέμουν οι Ρώσοι (ΦΩΤΟ)

Ο αμερικανικός Στρατός (US ARMY) διαθέτει στο οπλοστάσιο του μερικά από τα
πιο καταστροφικά και τρομακτικά άρματα μάχης, με πρωταγωνιστή το M1 Abrams, με αποτέλεσμα η παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη να προβάλλει ένα «τείχος» αποτροπής σε απειλές, όπως η Ρωσία.

Αυτό υπογράμμισε και υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου ο οποίος ευθέως τόνισε τον «φόβο» των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας να αντιμετωπίσουν το M1 Abrams στο
πεδίο της μάχης, μια δήλωση η οποία σίγουρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις.



Πράγματι, η παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων με δυνάμεις τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού, ενισχύει τις δυνατότητες αποτροπής που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ στο ευρωπαϊκό έδαφος.


Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν και οι Αμερικανοί αξιωματικοί της Ευρωπαϊκής Διοίκησης, σε περίπτωση που χρειαστεί να ανταποκριθούν σε πιθανές κρίσεις και να βοηθήσουν στην υπεράσπιση συμμάχων και εταίρων στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων.

Το «εμπόδιο» των ΗΠΑ και ο «φόβος» των Ρώσων

Επί του παρόντος, ο αμερικανικός Στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα στην αντιμετώπιση νέων και ενισχυμένων τεχνολογιών με δυνατότητες A2 / AD (anti-access/air-denial) δηλαδή συστήματα απαγόρευσης και αεροπορικής άρνησης.


Ο Bruce Jette, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη διεύθυνση εξοπλισμών και διοικητικής μερίμνης του Στρατού των ΗΠΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν ρίξετε μια ματιά στην Ανατολική Ευρώπη, οι Ρώσοι δεν θέλουν έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τα άρματα μάχης M1 Abrams.


Ως εκ τούτου, έχουν εγκαταστήσει και συγκεντρώσει ιδιαίτερα μεγάλη δύναμη πυροβολικού, αντιαρματικών και αμυντικών πυραυλικών συστημάτων για να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά».

Ο ίδιος προσέθεσε κατά την διάρκεια συζήτησης με πολιτικά στελέχη, ότι αυτές οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει τους Αμερικανούς να δώσουν προτεραιότητα σε οπλικά συστήματα ακριβείας και μεγάλης εμβέλειας για να εξουδετερώσουν τα ρωσικά αμυντικά μέτρα.


Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγο καιρό, το αμερικανικό Πεντάγωνο ζητά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την τροποποίηση περίπου 165 αρμάτων μάχης M1 Abrams στον δημοσιονομικό προϋπολογισμό του έτους 2020.

Από την άλλη, ο αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 6 δισεκατομμύρια δολάρια στη «θρυλική» οικογένεια αρμάτων μάχης M1 Abrams, κάτι που έρχεται σε συνάρτηση με τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Με πληροφορίες από: Defence Blog

crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη