20 Μαΐ 2019

Γεννηματά: Δεν υπάρχει ντέρμπι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον λαό

Την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού και συνεπώς δεν υπάρχει «ντέρμπι» στον πολιτικό χώρο εξέφρασε στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το ερώτημα, είπε, είναι εάν την επόμενη ημέρα το τιμόνι της διακυβέρνησης θα πάει κι άλλο δεξιά.


Σημείωσε πως το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - Νέα Δημοκρατία ευθύνεται που η χωρά παραμένει καθηλωμένη, καλώντας τους πολίτες να μην προσφέρουν «χαμένη ψήφο στην Κουμουνδούρου και την Πειραιώς.

«Οι πολίτες να δώσουν από τώρα δύναμη στο ΚΙΝΑΛ για να μην ξαναδούμε στις εθνικές εκλογές το ίδιο έργο», προσέθεσε.


Σχολιάζοντας την προεκλογική διαφήμιση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με επίκεντρο το Μάτι η κ. Γεννηματά τόνισε ότι και «το θράσος έχει όρια».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν στο Κίνημα Αλλαγής

Γύρισα από την Κρήτη ιδιαίτερα αισιόδοξη. Ήταν πάρα πολύ θερμό το κλίμα, πολύ μεγάλη η συγκέντρωση, πολύ μεγάλο το πάθος. O κόσμος με πολύ μεγάλη αγάπη μας έδειξε την εμπιστοσύνη του. Μια λέξη: Επιστρέφουν οι προοδευτικοί πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής που βλέπουν ότι είναι η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Τελείωσαν τα πειράματα, τελείωσαν με τα ψέματα. Η Κρήτη ξανά μπροστάρης σε αυτή την προοδευτική αλλαγή. Αυτό έζησα, αυτό βλέπω και είμαι αισιόδοξη ότι θα φτάσει και στην κάλπη.

Κερδίζουμε συνεχώς έδαφος όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση. Το βλέπουμε παντού. Όπου γίνονται εκλογικές διαδικασίες, οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν και ψηφίζουν και στηρίζουν Κίνημα Αλλαγής, παντού, στους χώρους δουλειάς. Αυτό για εμένα είναι ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα.

Μαζί με το ότι 212.000 ψήφισαν για το Κίνημα Αλλαγής, αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο χώρο μας, ο κόσμος μας ξαναμετρά όλους, έχει μέτρο σύγκρισης. Μπορεί να κρίνει πια ποιοι έλεγαν αλήθεια, ποιοι έλεγαν ψέματα, ποιοι τα κατάφεραν, ποιοι απέτυχαν οικτρά και νομίζω ότι επανατοποθετούνται οι προοδευτικοί πολίτες και θα αρχίσουν να πλησιάζουν τα ποσοστά μας και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές αυτά των αυτοδιοικητικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τους δικούς μας υποψήφιους στην Αυτοδιοίκηση

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι τυχαίο ότι προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί πίσω από δικούς μας υποψήφιους, διότι δεν έχει στελέχη στην Αυτοδιοίκηση.

Είναι εντυπωσιακό ότι ένα Κόμμα που κυβερνά τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να έχει υποψήφιους δικούς του σε όλες τις Περιφέρειες και κρύβεται πίσω από υποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής.

Ήμουν χτες στην Αντιπεριφέρεια στα Χανιά μαζί με τον Σταύρο Αρναουτάκη και τα στελέχη της Περιφέρειάς του. Είχαν πολύ μεγάλες καταστροφές από τις φοβερές βροχοπτώσεις, δεν υπήρξαν όμως θύματα και η Περιφέρεια ήταν εκεί παρούσα, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και κατά τη διάρκεια των φαινομένων και μετά, με σημαντικό έργο και αποτελεσματικότητα για να μην νιώσει ο πολίτης της Κρήτης ούτε ένα λεπτό μονάχος.

Είχε καταστραφεί ολοσχερώς το οδικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απομονωμένες περιοχές. Δείτε την τεράστια διαφορά με την Ανατολική Αττική και αυτά που συνέβησαν με τις καταστροφές και τα θύματα, την τραγωδία στο Μάτι και το πώς και η Περιφέρεια αλλά και η Κυβέρνηση, χειρίστηκαν την απώλεια τόσων ζωών και τόσων καταστροφών.

Εγκαταλελειμμένοι άνθρωποι στο έλεος της πυρκαγιάς, κανένας συντονισμός, καμία αποτελεσματικότητα, καμία προσπάθεια να σωθούν οι άνθρωποι κατά κύριο λόγο αλλά και οι περιουσίες στη συνέχεια. Εγκαταλελειμμένοι και όσοι επέζησαν και ζουν τη μαυρίλα αυτής της περιοχής.

Δεν θέλουμε άλλο μαύρο, θέλουμε τη φωτεινή πλευρά της πολιτικής και στην Αυτοδιοίκηση.

Για το τηλεοπτικό σποτ Δούρου

Έχω μείνει άφωνη. Γιατί και το θράσος έχει όρια και ο κυνισμός και η αναλγησία. Είναι πρόκληση απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν, στις οικογένειές τους που μετρούν τις πληγές τους, όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω και ξαναβιώνουν κάθε μέρα το τι συνέβη εκεί. Δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα και εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να συγχωρήσω όχι μόνο την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα και το ότι χάθηκαν όλες αυτές οι ζωές, αλλά και το ότι ενώ γνώριζαν ότι είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι, παρίσταναν ότι δεν ξέρουν τίποτε.

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία παριστάνουν την τελευταία εβδομάδα ότι μειώνεται η διαφορά, ότι γίνεται ντέρμπι για δύο

Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε αυτό το σκηνικό και να ξαναπαίζεται το ίδιο έργο την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Συστηματικά ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία παριστάνουν την τελευταία εβδομάδα ότι μειώνεται η διαφορά, ότι συσπειρώνονται, ότι γίνεται ντέρμπι για δύο, το ζήσαμε και τον Σεπτέμβρη του ’15 που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα ντέρμπι, το ζούμε και τώρα που θεωρώ ότι κανένα ντέρμπι δεν υπάρχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του ελληνικού λαού, το ερώτημα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Το ερώτημα είναι εάν θα συνεχίσει το τιμόνι για τη χώρα να πηγαίνει δεξιά. Πιστεύω ότι γυρνώντας συνέχεια το τιμόνι δεξιά, είτε οδηγεί ο κ. Τσίπρας, είτε οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης, μόνο αδιέξοδο και γκρεμό έχει μπροστά.

Δεν φεύγει η χώρα από την κρίση, δεν φεύγει η χώρα από την επιτροπεία, δεν αλλάζει τίποτε για τους νέους ανθρώπους, δεν αλλάζει τίποτε για τους μικρομεσαίους. Ας συζητήσουμε για την ουσία και ας αφήσουμε το δήθεν ντέρμπι των δύο δήθεν μονομάχων, δεν υπάρχει και δεν αφορά και κανέναν. Και όλο αυτό που ζήσαμε στη Βουλή, δεν αφορά τη μέση ελληνική οικογένεια και τη μέση ελληνική επιχείρηση που παλεύει και θέλει να δει πως θα γυρίσει σελίδα.

Και να σας πω και κάτι; Εγώ παρακολουθούσα όλη αυτή την κουβέντα και ως μητέρα και λέω «αφορά τα παιδιά μας αυτή η κοκορομαχία;» Αφορά τη νέα γενιά που αγωνιά για το αν θα μπορέσει να μείνει στη χώρα της να προκόψει; Όλη αυτή η λάσπη, όλη αυτή η συζήτηση που εμπλέκει οικογένειες . Αναρωτιέμαι, ένας πολιτικός που δεν σέβεται καν την οικογένεια του αντιπάλου του, που δεν σέβεται τη δική του τελικά γιατί εκτίθεται με αυτό τον τρόπο και πολιτεύεται με αυτό τον τρόπο, θα σεβαστεί τη μέση ελληνική οικογένεια; Τον πόνο της; Την αγωνία της;

Θεωρώ ότι πηγαίνοντας σε αυτές τις εκλογές έχουν ξεκαθαρίσει πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό των Ελλήνων. Νομίζω ότι το πρώτο που έχει ξεκαθαρίσει είναι οι ευθύνες για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και το γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την κρίση και βρισκόμαστε σήμερα ακόμη σε επιτροπεία.

Είναι φανερό μετά και από την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου ότι κανένας δεν παραποίησε τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. ΗΚυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξεως του 15%, αυτό οδήγησε στην κρίση και η κρίση οδήγησε στα Μνημόνια.

Επίσης νομίζω ότι έγινε φανερό με τον σκληρότερο τρόπο, ότι αυτό το δίπολο, της συντήρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, ευθύνονται που η χώρα είναι ακόμη σήμερα καθηλωμένη. Γιατί οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της σύγκρουσης και της πόλωσης.

Και τι προτείνουν σήμερα; Αυτό που προτείνουν είναι να συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό. Το βιολί, βιολάκι! Τίποτε δεν έχει αλλάξει.

Η δική μας πρόταση

Καμία χαμένη ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία. Να γυρίσουν οι Έλληνες πολίτες την πλάτη σε αυτούς που τους περιφρονούν με τον τρόπο που πολιτεύονται, να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για να κάνουμε την πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που έρχονται. Τώρα πρέπει να δοθεί το πρώτο μήνυμα, τώρα είναι η ώρα.

Και το λέω αυτό γιατί αν δεν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, θα ξαναδούμε το ίδιο έργο. Η πρότασή μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση γύρω από ένα πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας και ιδιοκτησίας, να συνεννοηθούμε για τα βασικά για το τι πρέπει να γίνει στην χώρα, για να μπορέσουμε να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πραγματικά πόρους για κοινωνική πολιτική. Να δούμε τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με τους όρους της Συμφωνίας του κ. Τσίπρα, με αυτή τη θηλιά που μας πέρασε στο λαιμό.

Εμείς λέμε δυο πράγματα κατά προτεραιότητα: Ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα να κατέβει από το 3,5 στο 2%. Μόνο έτσι θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Και το λεγόμενο Υπερταμείο από Ταμείο εκποίησης του δημοσίου πλούτου εκεί όπου έχει μπει ενέχυρο στα χέρια των δανειστών, να γίνει Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας έτσι ώστε να έχουμε πόρους και για την ανάπτυξη αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα.

Έχουμε καταθέσει μια πρόταση με το σχέδιο Ελλάδα, ολοκληρωμένη και για το πώς μπορούμε να προκαλέσουμε και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, πως θα στηρίξουμε τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που είναι η καρδιά της ελληνικής οικονομίας και άντεξαν με τα χίλια ζόρια μέσα στην κρίση, πως θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και πως θα χτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο σήμερα καταρρέει.

Η χώρα πρέπει να γυρίσει πραγματικά σε μια προοδευτική κατεύθυνση

Δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει άλλο έτσι, η υπερφορολόγηση δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. Αυτή η υπερφορολόγηση είναι που γονατίζει και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και έχει καταδικάσει την ελληνική οικονομία σε ένα αργό θάνατο.

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και ότι οι Έλληνες πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Γιατί δεν αντέχουν άλλο και τα ψέματα και την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα και τον κυνισμό και την αναλγησία και την αλαζονεία της εξουσίας και το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησής τους. Τι άλλο πρέπει να γίνει στη χώρα; Είναι ξεκάθαρο.

Επομένως πρέπει να συζητήσουμε αυτό που είπα πριν, ωραία να γυρίσει σελίδα πολιτικά η χώρα, αλλά να γυρίσει πραγματικά σε μια προοδευτική κατεύθυνση. Γιατί ξέρετε τι βλέπω εγώ; Είπα προηγουμένως για τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Από ποιον στερεί το μέλλον κατά κύριο λόγο;

Από τη νέα γενιά. Γιατί η υπερφορολόγηση που δεν οδηγεί σε ανάπτυξη, τι κάνει; Δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας άρα δεν δίνει καμία ευκαιρία στη νέα γενιά να μείνει στη χώρα. Τους δείχνει την πόρτα της εξόδου, ή 350 € σε θέσεις μερικής απασχόλησης.

Και έρχεται ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη μεριά που φιλοδοξεί και διεκδικεί να δώσει απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και λέει ο ψυκτικός ο νέος από το Περιστέρι.

Δηλαδή έρχεται ο ίδιος γιατί εκφράζει μια ελίτ και λέει ότι τα όνειρα των νέων παιδιών έχουν όρια ανάλογα με το που κατοικούν. Ο ένας δεν τους δίνει ευκαιρίες και ο άλλος δεν θέλει να τους δώσει ίσες ευκαιρίες.

Θα πάμε από το ένα αδιέξοδο στο άλλο; Συνεχίζοντας σε μια πόλωση που δεν έχει αντίκρισμα για τη ζωή των ανθρώπων. Εμείς λέμε όχι.

Εμείς θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, θέλουμε να τους κρατήσουμε στον τόπο.

Θέλουμε τα δυναμικά νέα παιδιά εδώ. Γι' αυτό τους λέμε όπως λένε οι νέοι του Κινήματος Αλλαγής «κομμένη η πλάκα της αποχής»!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη