19 Μαΐ 2019

Ασυγκίνητοι οι πολίτες από την παροχολογία Τσίπρα: Το Μαξίμου «ξεπουλάει» υπό τον φόβο βαριάς ήττας- Δεν κλείνει η «ψαλίδα»

Ο παροξυσμός προεκλογικών παροχών, εν όψει της κάλπης της 26ης Μαΐου, στον οποίο έχει πέσει το Μαξίμου τις τελεταίες εβδομάδες, δεν φαίνεται να έχει τα αποτελέσματα που ήλπιζαν στην κυβέρνηση.

Όλες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο δείχνουν ότι το προβάδισμα της ΝΔ παραμένει ευρύτατο.


8 ημέρες πριν από τις εκλογές ο Τσίπρας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να μειώσει τη διαφορά και να υποστεί μια ήττα που θα του επιτρέπει να κυβερνήσει και θα μεταφέρει την πίεση στον αντίπαλο.

Επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους, παροχές, χάραξη διαχωριστικών γραμμών, δημιουργία μιας εικόνας όπου από τη μια είναι οι «καλοί» κι από την άλλη τα «τέρατα».Από τη μια η προοδευτική παράταξη κι από την άλλη οι νεοφιλελεύθεροι, οι ακροδεξιοί, αυτοί που θα φέρουν 7ωρη εργασία, θα απολύσουν, θα κόψουν επιδόματα κ.λπ.

Μετά τον ισχνό αντίκτυπο που είχε το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το Μαξίμου επιστράτευσε μπαράζ ρουσφετολογικών τροπολογιών σε μια ύστατη προσπάθεια να ψαλιδίσει τη διαφορά με τη ΝΔ που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, η κυβερνητική προπαγάνδα γκρεμίζεται με την ίδια ταχύτητα που χτίζεται. Την ίδια ημέρα που εκταμιεύθηκε η «13η σύνταξη» και που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε περήφανος για την «ανάσα αξιοπρέπειας» που χάρισε στους συνταξιούχους, χιλιάδες πήγαν στα ΑΤΜ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται περισσότερο για ένα… φιλοδώρημα, παρά για «13η σύνταξη».

Κι αυτό καθώς τα ποσά που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψαλιδισμένα για τα καλά από τις κρατήσεις. Τελικά, μια μικτή σύνταξη των 1.000 ευρώ, κατέληξε να ισούται με… περίπου 200 ευρώ -κάτι που απέχει πολύ από «13η σύνταξη».

Αλλά η εφευρετικότητα της κυβέρνησης δεν σταματά εκεί. Μαζί με το «δείγμα» 13ης σύνταξης, το οποίο έδωσε τρεις ημέρες νωρίτερα από ότι είχε ανακοινώσει αρχικά, προκαταβάλει και τη σύνταξη Ιουνίου. Υπό κανονικές συνθήκες η σύνταξη Ιουνίου θα έμπαινε στους λογαριασμούς την Τρίτη 28 Μαΐου, αλλά οι συνταξιούχοι θα την λάβουν πριν φθάσουν μπροστά από την κάλπη…
Παράλυση

Κατά πληροφορίες, οι οποίες δεν συμπίπτουν με τις εντυπώσεις τις οποίες επιχειρεί να καλλιεργήσει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, στη διάθεση του κ. Τσίπρα βρίσκονται μετρήσεις με πολύ ανησυχητικά ευρήματα εν όψει εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε παράλυση τους ούτως ή άλλως υποτυπώδεις κομματικούς μηχανισμούς. Και υπό τις συνθήκες αυτές ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μετεκλογικό περιβάλλον πολύ πιο σύνθετο και αρνητικό από εκείνο που θα φανταζόταν.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της κάλπης στο Μέγαρο Μαξίμου εντείνεται η αγωνία. Κατά κάποιες πηγές, είτε μία ήττα με μεγάλη διαφορά είτε μία με «ελεγχόμενη» ενδέχεται να πυροδοτήσουν νέα εκλογική σεναριολογία.

Πρόκειται για κάτι το οποίο θα φανεί σε μία εβδομάδα από σήμερα, όμως εν όψει αυτού ένα άλλο φαινόμενο παρατηρείται: η απομόνωση του κ. Τσίπρα και της στενής ομάδας συνεργατών η οποία τον περιβάλλει.

Αναλόγως των εκλογικών αποτελεσμάτων και ειδικότερα σε μια περίπτωση μεγάλης ήττας, η 27η Μαΐου πιθανολογείται ότι δεν θα είναι μια εύκολη ημέρα για τον συγκεκριμένο κύκλο προσώπων περί τον Πρωθυπουργό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη