23 Μαΐ 2019

FIFA: Με 32 και όχι 48 ομάδες τα τελικά του Μουντιάλ 2022

Το πλάνο αύξησης των ομάδων στην τελική φάση, μεταφέρεται για τη διοργάνωση του
2026, σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Στις... καλένδες για την επόμενη διοργάνωση έπεσε ο σχεδιασμός της FIFA για τη συμμετοχή 48 ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την απόφασή της να προσθέσει 16 επιπλέον ομάδες στην τελική φάση, διατηρώντας 32 τους «φιναλίστ» και ανατρέποντας τον σχεδιασμό δεκάδων ομοσπονδιών ανά τον κόσμο, οι οποίες προσέβλεπαν σε συμμετοχή στη μεγαλύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, είχε δηλώσει ότι είναι εφικτή η διεξαγωγή του Μουντιάλ με 48 ομάδες στο Κατάρ, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε αυτό το εγχείρημα θα μπορούσαν να συνεισφέρουν και γειτονικές χώρες, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες αποστολές.


«Μετά από διεξοδική διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπό τις παρούσες συνθήκες μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί τώρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FIFA.

Ως εκ τούτου, το πλάνο για την τελική φάση Μουντιάλ με 48 ομάδες, μεταφέρεται για τη διοργάνωση του 2026, την οποία έχουν αναλάβει από κοινού οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη