2 Ιουν 2019

Πρόστιμο 420.000 ευρώ στο εστιατόριο με τα... «χρυσά» καλαμαράκια

Η… απόδοση δικαιοσύνης για τον εξαπατηθέντα Αμερικανό που πλήρωσε τον
λογαριασμό ήλθε από εκεί που δεν το περίμενε, αφού το παραπάνω πρόστιμο επιβλήθηκε όχι από την ΑΑΔΕ αλλά από την Πολεοδομία

Πρόστιμο σχεδόν 420.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου που βρέθηκε στο στόχαστρο για την ασύλληπτη απάτη εις βάρος Αμερικανών τουριστών τους οποίους χρέωσε με το ποσό των 836 ευρώ για ένα «λουκούλειο» γεύμα που περιλάμβανε έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες Η… απόδοση δικαιοσύνης για τον εξαπατηθέντα Αμερικανό που πλήρωσε τον λογαριασμό ήλθε από εκεί που δεν το περίμενε, αφού το παραπάνω πρόστιμο επιβλήθηκε όχι από την ΑΑΔΕ αλλά από την Πολεοδομία.

ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, το εν λόγω εστιατόριο είχε βρεθεί πριν από καιρό στο στόχαστρο της Πολεοδομικής Αρχής ύστερα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός. Ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου (υπεύθυνη για τις Κυκλάδες) με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:

-Ανελκυστήρας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).

-Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστιατόριο στο δώμα.

-Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή – κλειστός χώρος.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως… δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη