27 Ιουν 2019

Κ. Καραμανλής: Δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου - Μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα

Μήνυμα συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία έστειλε από το Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στην
κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή προκειμένου, όπως τόνισε, να αλλάξει η χώρα, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να προχωρήσει μπροστά.

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο χαρακτήρισε περιπετειώδες και υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.

"Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά", σημείωσε προσθέτοντας πως η πράξη αυτή ήταν "το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο".

"Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον", ανέφερε και συνέχισε σημειώνοντας πως η πράξη εκείνη όχι μόνο δεν ήταν υπέρ του κομματικού συμφέροντος της ΝΔ αλλά εις βάρος αυτού.

Από τα βέλη του Κώστα Καραμανλή δεν ξέφυγε και η Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα.

"Για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η Νέα Δημοκρατία ορθώς την επέκρινε, ορθώς την καταψήφισε. Λυπάμαι μόνο γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που πετύχαμε στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Και το πετύχαμε με πολύ κόπο, μεγάλη προσπάθεια και βαρύ κόστος, πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε και μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής στη συνέχεια της ομιλίας απηύθυνε πλατύ κάλεσμα συστράτευσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως το κάλεσμα αφορά και εκείνους που ψήφισαν κάτι άλλο αφού στις προηγούμενες εκλογικεςαναμετρήσεις, αφού όπως είπε, "δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνουν τόσα πολλά".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη