19 Ιουν 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Στα σκαριά συνέδριο-εμφύλιος μετά τη διαφαινόμενη συντριβή Τσίπρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επομένη των Eκλογών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες
ημέρες η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο ασφαλές περιβάλλον του Μεγάρου Μουσικής.

Με φόντο ένα παρακμιακό σκηνικό με τραπεζάκια που παρέπεμπαν σε καφενείο και ουζερί, διάφορα βαριεστημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διάβαζαν το ποίημά τους, αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας ονόμασε κυβερνητικό πρόγραμμα.


Προφανώς η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά να προεξοφλούν αυτοδύναμη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να παρουσιάζουν κάποιες ασυνάρτητες ιδέες ως δήθεν κυβερνητικό πρόγραμμα.

Βέβαια όλοι γνώριζαν ότι η παράσταση που στήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής ήταν μια πρόβα για την επομένη μέρα.

Τσίπρας, Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Καλογήρου μαζί με μια σειρά στελεχών που προέρχονται από τη νέα γενιά ετοιμάζουν από τώρα ένα συνέδριο επανίδρυσης όπως θα το ονομάζουν προκειμένου να επαναβεβαιώσουν την κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα να προχωρήσουν σε καρατομήσεις στελεχών που θα αμφισβητήσουν μετά τις εκλογές την ηγετική ομάδα.

Το συνέδριο σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή πρόκειται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Στο διάστημα που μεσολαβεί ο μηχανισμός προπαγάνδας που ελέγχεται από την ηγετική ομάδα θα επιχειρήσει να αποδώσει τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή στη δήθεν σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Μέσων Ενημέρωσης.

Βέβαια με τις προσχηματικές αυτές δικαιολογίες θα γελάει κάθε πικραμένος αφού στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου είχε γίνει γιάφκα συναλλαγών ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους αρχιερείς της διαπλοκής.

Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι αυτά που αποκόμισαν κέρδη - μαμούθ στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ όταν η μεσαία τάξη κατακρεουργήθηκε από την εξοντωτική φορολογία και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας που διαμόρφωσε ισχυρούς δεσμούς με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ελπίζει ότι θα τον στηρίξουν στα πέτρινα χρόνια που έρχονται.

Βέβαια συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην πολιτική και στη διαπλοκή είναι επίφοβα και σπανίως εκπληρώνονται.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη