17 Ιουν 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Κοτζιάς… γιορτάζει την πρώτη επέτειο με Ντιμιτρόφ!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 17.06.2019, από την ημέρα που υπογράφηκε η
Συμφωνία των Πρεσπών και ο Νίκος Κοτζιάς… θυμάται.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, Ελλάδα και Σκόπια υπέγραφαν την Συμφωνία των Πρεσπών, σε μια τελετή στο χωριό Ψαράδες, στις Πρέσπες.

Μια «υπογραφή» που… γέννησε την «Βόρεια Μακεδονία», με το όλο ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για μήνες, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, την ώρα που η κυβέρνηση μιλούσε – και εξακολουθεί φυσικά να μιλά- για ιστορικό βήμα με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον.

Την πρώτη επέτειο από την υπογραφή της συμφωνίας, λοιπόν, δεν ξέχασε βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς. Ο -τότε- υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσει στις… υπογραφές η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο και τον κ. Ντιμιτρόφ, γράφοντας στην λεζάντα: «Ένας χρόνος φίλε μου, Νίκολα Ντιμιτρόφ».




Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ των σκοπίων αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά, ενώ κάτω από την ανάρτηση του Έλληνα πρώην υπουργού Εξωτερικών, σχολίασε: «Γράψαμε ιστορία σκεφτόμενοι το μέλλον φίλε μου«!



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη