3 Ιουν 2019

Μητσοτάκης: Πανηγυρισμοί τέλος, όλα για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές

Απόλυτα πανηγυρικό ήταν το κλίμα στην Πειραιώς την Κυριακή το βράδυ, καθώς η
έρχονταν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Singular Logic, τα οποία έβαφαν τον χάρτη της Ελλάδας γαλάζιο.

Μπορεί ο χάρτης της Ελλάδας να βάφτηκε «μπλε» όμως για να γίνει αυτό χρειάστηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ, οι οποίες μόνο εύκολες δεν ήταν, μιας και λίγο πολύ ήταν κόντρα στη λογική και την πολιτική πεπατημένη, την στιγμή που ελήφθησαν.


«Σε 5 εβδομάδες από τώρα, έρχονται κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Τότε θα πάρουμε, όλοι μαζί, την καθοριστική απόφαση για το μέλλον της χώρας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στόχος πλέον της Πειραιώς είναι η αυτοδυναμία και το χθεσινό αποτέλεσμα δείχνει, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος «μια καθολική πολιτική υπεροχή της ΝΔ σε όλη τη χώρα».

Το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν ήταν καθόλου βέβαιο όταν ξεκινούσε η προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Μητσοτάκης πήρε πολιτικό ρίσκο σε αρκετές περιπτώσεις με την επιλογή των προσώπων, ωστόσο υπηρέτησε το «πλάνο» μέχρι την τελευταία στιγμή και το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τις επιλογές όσο και την στρατηγική.

Στην Πελοπόννησο, παρότι θα μπορούσε να στηρίξει τον προερχόμενο από τη ΝΔ, Πέτρο Τατούλη, που ήταν το ξεκάθαρο φαβορί στην έναρξη της κούρσας, προτίμησε μια καθαρά αυτοδιοικητική λύση, τον πετυχημένο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Μία επιλογή μάλιστα που στήριξε ο ίδιος προσωπικά, αναλαμβάνοντας το σχετικό ρίσκο, πραγματοποιώντας περιοδεία σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Επίσης, η επένδυση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύο νέα πρόσωπα, χωρίς προηγούμενη μεγάλη εμπειρία.

Πρόκειται για τον Νεκτάριο Φαρμάκη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Φάνη Σπανόστην Κεντρική Ελλάδα.

Δύο νέοι άνθρωποι, τους οποίους ελάχιστοι πίστευαν και θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να κοντράρουν στα ίσια τους αντιπάλους τους. Παρ' όλαυτα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε αρκετές φορές τις δύο αυτές περιφέρειες, τους πρόσφερε στήριξη και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Ειδικά στην περίπτωση της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σηματοδοτείται η αλλαγή σκυτάλης, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε για πολύ λίγο να συμβεί το 2014.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κεφάλαιο «περιφερειακές εκλογές» έκλεισε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εκείνο των εθνικών εκλογών να ανοίγει...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη