18 Ιουν 2019

Με απύθμενο θράσος, κρύβουν το πραγματικό ποσό των παλαιών συντάξεων

Με θρασύτατο τρόπο και κατόπιν εντολής της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, ο ΕΦΚΑ δεν δίνει στους συνταξιούχους τα στοιχεία που αφορούν στον επανυπολογισμό των μηνιαίων αποδοχών τους.

Σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση συντάξεων του ΕΦΚΑ, όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις έως τις 12 Μαΐου 2016 (δηλαδή οι "παλαιές)έχουν επανυπολογιστεί με το Νόμο Κατρούγκαλου και σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται με θρασύτατο τρόπο ότι δεν αποτελεί επιτακτική υποχρέωση του ταμείου η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων!


Συνεπώς, κανένας συνταξιούχος δεν θα ενημερωθεί έως τις 7 Ιουλίου, για το επίπεδο στο οποίο ανέρχεται η κύρια σύνταξη του, μετά τον επανυπολογισμό της με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Περίπου 1.400.000 συνταξιούχοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα λόγω της "προσωπικής διαφοράς" που έχουν και θα οδηγήσει κάποια στιγμή με μαθηματική ακρίβεια στη μείωση των ποσών που λαμβάνουν σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν "θετική προσωπική διαφορά" και ως εκ τούτου θα έπρεπε να δουν τις συντάξεις τους να αυξάνουν.

Αυτή την αύξηση την έχει δει έως σήμερα μόλις το 20% των ασφαλισμένων.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της κατάργησης της "προσωπικής διαφοράς" πήρε αναβολή για ένα έτος, ενώ η εγκληματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαμορφώνει το ποσοστό της συνταξιοδοτικής δαπάνης στο 16% του ΑΕΠ, τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί ότι αυτό θα υποχωρήσει κάτω από το 10% όπου είναι και ο μέσος όρος των υπολοίπων ευρωπαϊκών οικονομιών!

Το θέμα της ενημέρωσης των συνταξιούχων σχετικά με το πραγματικό ύψος της σύνταξης τους αποτελεί άλλη μία "καυτή πατάτα" για την επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα περάσει... δύσκολες ώρες κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, οι οποίοι βλέπουν να τίθενται εν αμφιβόλω οι δημοσιονομικοί στόχοι και κυρίως η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Το πλέον τραγελαφικό είναι ότι η κυβέρνηση "βάπτιζε" ως 13η σύνταξη τα ψίχουλα που έδωσε τον Μάιο στους συνταξιούχους, ενώ την ίδια στιγμή το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας κλονίζεται λόγω μειωμένων εισπράξεων, γήρανσης του πληθυσμού και μειωμένων εισφορών, αφού ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με αποδοχές που αντιστοιχούν στη μερική απασχόληση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη