19 Ιουν 2019

Εγκλωβισμένος στην κινδυνολογία, τις ιδεοληψίες και τον λαϊκισμό, ακόμα ψάχνει πειστικό αφήγημα ο Τσίπρας

Κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες της 7ης Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να κερδίσει τους
αναποφάσιστους πολίτες δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον τους, καθώς και για την πορεία της χώρας τόσο σε ό,τι αφορά την οικονομία όσο και στα θέματα ασφάλειας.

Άλλωστε, αυτό ακριβώς ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε ο απερχόμενος πρωθυπουργός στη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία στο Θησείο.


Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά αμετανόητος για τα ψέματα και τους λανθασμένους χειρισμούς του στη διάρκεια της 5ετούς διακυβέρνησης της χώρας και έδωσε ρεσιτάλ λαϊκισμού και κινδυνολογίας.

Έτσι, η πραγματικότητα με τα μάτια του πρωθυπουργού είναι ότι: Για πρώτη φορά είναι σε θέση να ξεδιπλώσει το πραγματικό σχέδιό του για τη χώρα, καθώς μέχρι σήμερα κυβερνούσε με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη· «εμείς δεν υιοθετήσαμε το σχέδιο των δανειστών ως δικό μας» είναι η εκδοχή του Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι όλες οι υποσχέσεις για το σκίσιμο των μνημονίων, η κωλοτούμπα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και η 17ωρη διαπραγμάτευση κατέληξαν στην υπογραφή του 3ου μνημονίου και την πιστή εφαρμογή του.

Τα υπέρογκα πλεονάσματα που ζητήθηκαν από τους εταίρους -καθώς δεν είχαν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης- και οδήγησαν σε φοροαφαίμαξη των πολιτών, κατά τον πρωθυπουργό επιτεύχθηκαν όχι χάρη των θυσιών των φορολογουμένων, αλλά επειδή συμμάζεψε η κυβέρνηση τη σπατάλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και αρχικά επισήμανε ότι πρόκειται για «πιστό αντίγραφο των προτάσεων του ΔΝΤ» και άρα θα φέρει την επιστροφή στα μνημόνια και την καταστροφή, στη συνέχεια άλλαξε… τροπάρι και το χαρακτήρισε «ίδιο με εκείνο που οδήγησε στο παρελθόν στη χρεοκοπία»…

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόγραμμα της ΝΔ κατά τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή συντάξεων, επιδομάτων, αρνητικές επιπτώσεις στην παιδεία και τα νοσοκομεία. «Ο ελληνικός λαός ξέρει τι ακριβώς θα κόψουν για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους» είπε για να αφήσει κάτι ανοιχτό και στην φαντασία του κάθε ακροατή.

Ο πρωθυπουργός οχυρώνεται πίσω από το δίπολο «Αριστερά – Δεξιά», θεωρώντας ότι θα συγκινήσει τους ψηφοφόρους του και θα πείσει τους αναποφάσιστους. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα επιστρέψει στην Ελλάδα η «ανασφάλεια στις γειτονιές, ο αυταρχισμός, η καταστολή». Δεν δίστασε να κάνει λόγο για «πολεμικό εξοπλισμό» που θα φέρουν οι αστυνομικοί και το «ξύλο στον απλό λαό» που έχει κατά νου να ρίξει η ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στην κριτική που δέχεται για τον ανεύθυνο και λαϊκίστικο τρόπο που αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα, επιχειρώντας να ενισχύσει προεκλογικά το προφίλ του ηγέτη την ώρα που σοβεί κρίση με την Τουρκία. «Η ασφάλεια της χώρας δεν κάνει τριήμερα και διακοπές» απάντησε για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα της Κυριακής εν μέσω τριημέρου.

Παράλληλα, κατηγόρησε ως κοντόφθαλμους και ανεύθυνους εκείνους που του ασκούν κριτική και ζήτησε να υπάρχει ενότητα στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων γιατί έτσι μόνο «οι Ελληνες μπορεί να είναι ασφαλείς».

Κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του, δε, για «τύφλωση από μικροπολιτικές σκοπιμότητες» και υπογράμμισε ότι «δεν είναι κόλπο η προσπάθεια διαμόρφωσης ενιαίου αρραγούς μετώπου έναντι των τουρκικών προκλήσεων» με την Κύπρο και στο εσωτερικό της ΕΕ. Αν και δεν εξήγησε γιατί χρειάστηκε να συγκληθεί εκτάκτως ΚΥΣΕΑ για να επιτύχει το αρραγές μέτωπο με την Κύπρο και την ΕΕ.

Το ρεσιτάλ κινδυνολογίας και λαϊκισμού στα εθνικά θέματα συνεχίστηκε, με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρή όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις δείχνουν ενότητα στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων». Επιχειρώντας επί της ουσίας να απαντήσει στην κριτική για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεργασίας με την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα -κάτι που γνωρίζει ότι θα προκαλέσει την ανασφάλεια στους πολίτες αν τον πιστέψουν. Δεν έχει όμως τέτοιου είδους ευαισθησίες ο πρωθυπουργός που βρίσκεται τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «η μάχη δεν έχει κριθεί» και «όσοι ράβουν κοστούμια θα μείνουν με τον ράφτη». Όσο για το πώς θα κερδίσει τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν άλλον έναν…

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως με τον χρόνο να μετράει εις βάρος του, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί καθημερινά να πατήσει σε θέματα, με τα οποία ασχολούνται πολλοί λίγοι, επιχειρώντας να δημιουργήσει σκηνικό έντασης με την ΝΔ.

Αν λοιπόν εξαιρέσουμε την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, όταν και Τσίπρας Μητσοτάκης θα βρεθούν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και του ΕΛΚ αντίστοιχα, όπου το θέμα των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να κυριαρχήσει, τότε γίνεται αντιληπτό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για να αντιστρέψει το κλίμα.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε δείχνει να «τσιμπάει» στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει ουσιαστικά την τακτική που τον οδήγησε στην ευρεία νίκη των ευρωεκλογών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ.Τσίπρας ψάχνει ακόμα και σήμερα τα πατήματα του, ώστε να αποδείξει στην πράξη ότι «το παιχνίδι γυρίζει»...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη