22 Ιουν 2019

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί του Κυριάκου-Όλα τα ονόματα-Τι θα γίνει με τους τραπεζίτες

Πρόσωπα που έχουν μεγάλη αποδοχή στην εκλογική βάση και εμπιστεύεται ο Κυριάκος
Μητσοτάκης αναμένεται να στελεχώσουν την πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει στον 51χρονο πολιτικό, την πρωτιά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ήδη έχει σχεδόν καταλήξει, στο υπουργικό σχήμα που θα κληθεί να κυβερνήσει απο την 8η Ιουλίου, εφόσον το κόμμα του έχει την αυτοδυναμία.


Ρόλο στην νέα κυβέρνηση θα έχουν εκτός απο τους βουλευτές και πρόσωπα που είναι εκτός πολιτικής αλλά ο ίδιος εμπιστεύεται και εκτιμά.

Μεταξύ αυτών ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Άρης Σκέρτσος ο οποίος θα καταλάβει θέση προσωπάρχη (ίσως να έχει τον τίτλο υφυπουργού) στο Μέγαρο Μαξίμου και ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης. Ενα πρόσωπο έκπληξη θα είναι ακόμα και ο Διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης (Διαβάστε εδώ πρόσφατη συνέντευξη του).


Επίσης πηγές αναφέρουν στο mononews.gr οτι το όνομα του νέου Επιτρόπου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αλλά εκτιμούν οτι δεν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς η ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Τώρα όσον αφορά τους Υπουργούς και τους υφυπουργούς καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι θα είναι οι εξής:

Υπουργός Επικρατείας: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπουργος Δημόσιας Τάξης: Μιχάλης Χρυσοχοίδης

Υπουργός Οικονομικών: Χρήστος Σταικούρας

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργός Παιδείας: Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός Παιδείας: Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Υγείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για την Ψηφιακή Πολιτική: Κυριάκος Πιερρακάκης

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Πρόσωπο εκτός πολιτικής που τώρα εργάζεται στο εξωτερικό

Οι τραπεζίτες

Στην Τράπεζα της Ελλαδος (ΤτΕ) ούτως η άλλως δεν αναμένονται αλλαγές εως οτου λήξει το 2020 η θητεία του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα. Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εαν εκλεγεί η κυβερνηση του θα συνεργαστεί με την διοίκηση της ΤτΕ σε όλα τα επίπεδα όπως γίνεται με όλες τις κυβερνήσεις στις χώρες μέλη του Ευρώ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, αλλαγές δεν σχεδιάζεται να γίνουν σε καμία εκ των 3 συστημικών Τράπεζα που το δημόσιο μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει υψηλό ποσοστό. Στην 4η συστημική τράπεζα δηλαδή στη Eurobank ούτως η άλλως το ποσοστό του ΤΧΣ είναι πολύ μικρό οπότε εκ των πραγμάτων το Ταμείο έχει μηδαμινή επιρροή.

Πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν οτι ένα απο τα πρόσωπα που ενδεχομένως να επιστρέψουν στην Ελλάδα να είναι το στέλεχος της UBS Ζυρίχης Άγις Λεώπουλος. Οι κ. Μητσοτάκης και Λεώπουλος γνωρίζονται σχεδόν 35 χρόνια. Όπως λένε οι πηγές, ο ίδιος ο κ. Λεώπουλος δεν επιθυμεί τουλάχιστον σε αυτή την φάση να επιστρέψει στην Ελλάδα εκτός εαν του ζητηθεί επιτακτικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη