20 Ιουν 2019

Μητσοτάκης: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής στο Επικρατείας

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της
Νέας Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Star.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος έχει διατελέσει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).


«Ο επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Παναγιώτης Πικράμενος. Ένας άνθρωπος ο οποίος με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη Βουλή και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Για τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα «εξαιρετικά πολιτικοποιημένο άτομο η συμμετοχή του οποίου συμβολίζει την ευρεία διεύρυνση της Νέα Δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη έκφρασης του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων».
Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο δικαστικός Παναγιώτης Πικραμμένος που θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, επελέγη το 2010 για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012, οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1963 από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε νομική στη Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς.

Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διορισθείς στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο, υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του ΣτΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη