13 Ιουν 2019

Βρετανία: Οι βουλευτές καταψήφισαν πρόταση που θα εμπόδιζε το Brexit χωρίς συμφωνία

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της βρετανικής αντιπολίτευσης να εμποδίσει τον επόμενο πρωθυπουργό των Συντηρητικών να οδηγήσει την χώρα σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς σχετική πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία στη Βουλή,καταψηφίστηκε με 11 ψήφους διαφορά.

Οι βουλευτές καταψήφισαν με 309 ψήφους έναντι 298, την πρόταση που θα επέτρεπε στους βουλευτές να αναλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας στις 25 Ιουνίου και να εισάγουν νόμο που θα αποκλείει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία τονΟκτώβριο.


Τη διακομματική πρόταση που κατέθεσε το Εργατικό κόμμα, υποστήριξαν ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ, Ιαν Μπλάκφορντ, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Βινς Κειμπλ, η επικεφαλής του Plaid της Ουαλίας στο Ουέστμινστερ, Λιζ Ρόμπερτς, ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, και η ηγέτης των ΠρασίνωνΚάρολιν Λούκας.

Ο "σκιώδης" υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα απογοητευτικό, αλλά πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή και όχι το τέλος της προσπάθειας να αποτραπεί μία έξοδος χωρίς συμφωνία.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη