26 Ιουν 2019

Υπόθεση Novartis: Στην νέα κυβέρνηση της 7ης Ιουλίου οι «καυτοί» φάκελοι για Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο

Έρευνα για τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης
Αβραμόπουλος και ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την υπόθεση της Novartis, σηματοδοτεί η ανάσυρση των αρχειοθετημένων δικογραφιών.

Ωστόσο, για τα καταμηνυόμενα από τον πρώην πρωθυπουργό πολιτικά πρόσωπα ( σ.σ. η μήνυση του Α. Σαμαρά στρεφόταν ονομαστικά κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου) αλλά και από τον Ευ. Βενιζέλο, οι μηνύσεις έχουν διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή αμελλητί, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, όπως αναφέρει το in.gr.


Ως εκ τούτου και με το δεδομένο ότι οι σχετικές μηνύσεις δεν είχαν απασχολήσει την προηγούμενη Βουλή, όλα δείχνουν ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θα ασχοληθεί και με του καυτούς αυτούς φακέλους.

Όπως είναι γνωστό η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις επίμαχες μηνύσεις, σε ό,τι αφορά μόνο μη πολιτικά πρόσωπα και με παραγγελία της προς την αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες των τριών πολιτικών.


Της παραγγελίας της είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του πρώην επόπτη των εισαγγελέων διαφθοράς, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, οποίος επικαλείτο για την ανάσυρσή τους νέα στοιχεία, αν και ο ίδιος τις είχε αρχειοθετήσει.

Να σημειωθεί ότι η κ. Θεοδώρου θα διερευνήσει μόνο το σκέλος που αφορά σε πράξεις ή παραλείψεις από την Εισαγγελέα Διαφθοράς στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis.

Κι αυτό γιατί κατά το σκέλος που η μήνυση του κ.Σαμαρά στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η δικογραφία έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο του 2018 στη βουλή για τις δικές της ενέργειες, ενώ εκείνο που αφορούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες αρχειοθέτηθηκε από τον πρώην επόπτη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγεωργίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη