12 Ιουλ 2019

Στουρνάρας: «Είχα 3,5 χρόνια να έρθω στο Μαξίμου - Η ΤτΕ θα εισηγηθεί την πλήρη άρση των capital controls»

Την πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδος να εισηγηθεί στην Kυβέρνηση την πλήρη άρση
τωνcapital controls ανακοίνωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συζήτησαν για τις ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα


Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για την δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, δηλαδή για την μείωση του στόχου των πλεονασμάτων, ενώ επέμεινε στην ύπαρξη δημοσιονομικού κενούφέτος, τονίζοντας πως η έκθεση της ΤτΕ προβλέπει πλεόνασμα 2,9%, αντί του στόχου για 3,5%το 2019.

Όμως, σημείωσε πως δεν ανησυχεί καθώς ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ενίσχυση της ανάπτυξης.

Όσον αφορά το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι θα προωθηθούν και οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί (του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τη Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη