17 Ιουλ 2019

Διαμελισμός Τουρκίας και «παγκόσμιος πόλεμος» – Τα δύο κέντρα εξουσίας στο επίκεντρο … Αυτό που δείχνει τι έρχεται… (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι πλέον γεγονός! Ο Ερντογάν αποφάσισε να αγοράσει τους S-400 από την Ρωσία και
από την Παρασκευή τα ρωσικά αεροσκάφη καταφθάνουν στην αεροπορική βάση Μούρτεντ της Άγκυρας για να παραδώσουν φορτία με το σχετικό υλικό.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Οι παγκοσμιοποιητές έχουν οργιστεί.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο κάνει σήμερα τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να «υποφέρει» για αυτήν την επιλογή.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα στραβά μάτια, καθώς έχει συμμαχήσει με τον Πούτιν, όντες και οι δύο στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο, εκείνο της Εθνικής Δεξιάς.

Ως εκ τούτου οι διεθνιστές του ΝΑΤΟ «κυνηγούν» να βρουν άλλη λύση.

Η WSJ υπογραμμίζει πως «έξοδος της Τουρκίας από το NATO θα ήταν μια νίκη για την Ρωσία» και ως εκ τούτου είναι καλύτερο «ο Ερντογάν να υποστεί ορισμένες συνέπειες», ενώ γίνεται αναφορά και στον διάδοχό του (το μυαλό όλων πάει στον Ιμάμογλου), ο οποίος «θα μπορούσε να επανεξετάσει τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας και Δύσης, με αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της Άγκυρας από το NATO και την επανένταξή της στη Συμμαχία».

Αυτό ακριβώς που γράψαμε στο el.gr:

Τι θα γίνει όμως αν η Τουρκία αλλάξει στάση και εν τέλει στραφεί εκ νέου κατά της Ρωσίας;

Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Ο Ερντογάν, που έχει ρίξει βάρος στα σχέδια των Κούρδων για «ανεξάρτητο Κουρδιστάν» σε Βόρεια Συρία, ΝΑ Τουρκία, ΒΔ Ιράκ, και στην Κύπρο, να δράσει εκτός πλαισίου ρωσικών συμφερόντων.

Να υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Τουρκία και ο νέος Πρόεδρος (προωθείται ο διεθνιστής Ιμάμογλου) να αλλάξει προσανατολισμό, επανατοποθετώντας πλήρως την Τουρκία στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ εις βάρος της νέας συμμαχίας με την Ρωσία.

el.gr 15.7.2019
Μάλιστα σε άλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Μην αφήσετε την Τουρκία να αυτομολήσει στην Ρωσία» γίνεται σύγκριση με την Τουρκία του σήμερα και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ο αρθρογράφος κάνει νύξη στο ιστορικό γεγονός πως, δηλαδή, το 1914, παρότι οι Οθωμανοί είχαν συμφωνήσει για παραλαβή βρετανικών πλοίων (σύγκριση με το F-35), τελικά σύναψαν συμμαχία με την Γερμανία, o Winston Churchill σταμάτησε την κατασκευή τους και οι Τούρκοι παρέλαβαν γερμανικά πλοία (σύγκριση με S-400).

Το άρθρο (ΕΔΩ στα Αγγλικά) αναφέρει πως η κίνηση της Τουρκίας αφενός να αγοράσει τους S-400, αφετέρου να εμποδίζει με τις παράνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ την αξιοποίηση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη (κατασκευή αγωγού East Med, διαβάστε ΕΔΩ), την οδηγεί σε ρήξη με την Δύση αντίστοιχη με εκείνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που τελικά επέφερε τον διαμελισμό των εδαφών της.

Κλείνει ο αρθρογράφος:

Τουρκία και Δύση δρουν καλύτερα όταν δουλεύουν μαζί. Η συμμαχία των Οθωμανών με τις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμανία – Η τότε αντίπαλος της Νέας Τάξης όπως τώρα η Ρωσία της Εθνικής Δεξιάς) οδήγησε στον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο.

(…)

Οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη έδειξαν πως η αντιπολίτευση κατά του Ερντογάν κερδίζει έδαφος. Έναν αιώνα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από έναν άνδρα (σ.σ. Ερντογάν) και να επικεντρωθούν στην μεγάλη εικόνα».

Με άλλα λόγια η αμερικανική εφημερίδα εναποθέτει τις ελπίδες της στον διάδοχο του Τούρκου Προέδρου, σημειώνοντας πως σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν η Τουρκία διαμελίστηκε, επειδή δεν συνεργάστηκε με την Δύση.

Ωστόσο, ενδεχόμενη επιστροφή της Τουρκίας, στην πολιτική του ΝΑΤΟ, προφανώς κατά της Ρωσίας, θα την φέρει απέναντι με την υπερδύναμη του Πούτιν, όπως σας έχουμε ήδη γράψει (διαβάστε ΕΔΩ).

Η γείτονα έχει μπει σε ένα δύσβατο μονοπάτι, το οποίο οδηγεί, κατά τα φαινόμενα, στην καταστροφή.

Δεν το λέμε εμείς! Το πιθανολογούν πασίγνωστες εφημερίδες της Δύσης, βάζοντας, ουσιαστικά, στο επίκεντρο τα δύο κέντρα εξουσίας του πλανήτη, τα οποία ακόμα μία φορά κοντράρονται για την Τουρκία και την «σπρώχνουν» προς τον όλεθρο.









ΦΩΤΟ Διεθνή ΜΜΕ

el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη