16 Ιουλ 2019

Νέα διοίκηση στον ΟΑΣΘ

Σε ...πασοκικά χέρια φαίνεται πως θα καταλήξει η ηγεσία του ΟΑΣΘ, καθώς όλα τα ονόματα που ακούγονται στους διαδρόμους του, προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως αυτό που λεγόταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, πως "δεν έχει δικά του στελέχη, είναι αναγκασμένος να πάρει μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ", ισχύει και για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι τρεις που "ακούγονται", κατά τη δημοσιογραφική γλώσσα, είναι:


ο Γιάννης Τσούφης, πρώην γενικός διευθυντής επί ιδιωτών. Ικανός άνθρωπος, διετέλεσε σύμβουλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως του Χρίστου Βερελή. Στο άκουσμα του ονόματός του όμως, βγάζουν φλύκταινες οι νεοδημοκράτες αυτοκινητιστές, καθώς ήταν ο σύμβουλος του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλάμπους, που "απαλλοτρίωσε" τα λεωφορεία ιδιωτών επί εποχής "Σταμουλοκολάδων". Ήδη η Πειραιώς έλαβε μηνύματα να μην διανοηθεί να επιβάλει τη λύση Τσούφη.

Γιώργος Σπανός: Θα αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος

ο Σπύρος Βούγιας, είναι ο γνωστός Σπύρος Βούγιας που βρίσκεται παντού. Μειλίχιος άνθρωπος, για τον οποίο πολλοί λένε ότι είναι καλός στη θεωρία, αλλά πολύ μετριοπαθής για να διοικήσει έναν οργανισμό με σκληρές κόντρες.

Ο πολυπράγμων Σταύρος Κωνσταντινίδης, προέρχεται κι αυτός από το ΠΑΣΟΚ, έχει όμως στο βιογραφικό του, ένα πολύ ισχυρό χαρτί : τη διοίκηση με επιτυχία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την πολυετή ενασχόλησή του με θέματα του ΟΑΣΘ. Προβάλει ως η πιο ενδεδειγμένη λύση, στην περίπτωση που η κυβέρνηση της ΝΔ ....επιμείνει πασοκικά.

Στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.)

Στο εποπτικό φορέα, τον Ο.Σ.Ε.Θ. , τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, καθώς εκεί υπάρχει η "νεοδημοκρατική" τεχνοκρατική λύση που ακούει στο όνομα Γιάννης Τόσκας. Έμπειρος συγκοινωνιολόγος, που διετέλεσε επί τετραετία Πρόεδρος του συγκεκριμένου φορέα, όταν λεγόταν ΣΑΣΘ και παράλληλα εργάστηκε και στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, είναι μια λύση που πληροί τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΟΣΕΘ (πρώην ΣΑΣΘ), έχει οργανωθεί αρκετά καλά τον τελευταίο χρόνο , αλλά παραμένει χωρίς πρόεδρο, αφού ο διορισθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρος Κώστας Αμπατζάς, παραιτήθηκε για να αναλάβει το γραφείο της π.υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης. Από τότε, ο ΟΣΕΘ διοικείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Τσιωνά, που αφήνει θετικό αποτύπωμα στη λειτουργία του ΟΣΕΘ.

Αν η κυβέρνηση, θελήσει να αξιοποιήσει και Συριζαίους, εκτός των αμέτρητων Πασόκων, η παραμονή Τσιωνά στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, με πρόεδρο τον Γιάννη Τόσκα, είναι πιθανή.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕΘ σε περίπτωση παραίτησης του κ.Τσιωνά, βολιδοκοπείται και η πιθανότητα μετακίνησης του Διευθυντή του ΚΤΕΛ, οικονομολόγου Σάκη Γεωργιάδη, ενός ικανού μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των συγκοινωνιών, χωρίς κομματικό στίγμα.

Ο Ταχιάος στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τον καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος προσέφερε στην επιτάχυνση της εκτέλεσης του έργου, δεν παύει όμως να είναι έντονα χρωματισμένος κομματικά και έχει αρκετές αντιπάθειες στο χώρο της ΝΔ. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κατέχει ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος οδεύει και αυτός προς αντικατάσταση. 
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη