24 Ιουλ 2019

Σόφια: Άνοιξαν την πόρτα για πυρηνικά όπλα στη Βουλγαρία

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας επικύρωσε την σύμβαση για την αγορά οκτώ
αμερικανικών μαχητικών F-16 Block 70.

Αυτό συνέβη μετά από πολλές συζητήσεις και αντεγκλήσεις των ψεμάτων και της διατήρησης των συμφερόντων των εξωτερικών δυνάμεων.

Πριν από τη σύναψη της συμφωνίας, ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσαν ότι η Βουλγαρία χρειαζόταν διαφορετικό είδος αεροσκαφών , αλλά η φωνή τους δεν ακούστηκε.

Όποιος επέκρινε την τιμή, ή αμφέβαλλε για την αναγκαιότητα ενός τέτοιου αεροσκάφους, ή επέκρινε τις παραβιάσεις της ίδιας της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων ή την πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, δέχθηκε επίθεση από τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών του Ατλαντικού λόμπι της χώρας και χαρακτηρίστηκε αμέσως ως πράκτορας του Κρεμλίνου.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε εκ των προτέρων: «Όποιος αντιτίθεται στο F-16 διεξάγει υβριδική επιθετικότητα υπέρ της Μόσχας».

Παρά τις ηλίθιες κατηγορίες, υπήρξε κριτική.

Αλλά η φωνή των εμπειρογνωμόνων πνίγηκε σκόπιμα.

Λίγες μέρες πριν από την ψηφοφορία, τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τη γνώμη του συνταγματάρχη Chavdar Borachev, ενός μηχανικού της Πολεμικής Αεροπορίας και βετεράνου της βουλγαρικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Προειδοποίησε ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνικά όπλα και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βουλγαρία να αγοράσει το αεροσκάφος.

Ο Borachev υποστήριξε το επιχείρημα αυτό και πρόσθεσε ότι η υποδομή αεροπορικών βάσεων, των αποθηκών και των εγκαταστάσεων στη Βουλγαρική επικράτεια προετοιμάζεται και εκσυγχρονίζεται για την ενδεχόμενη αποθήκευση πυρηνικών όπλων.
Ωστόσο, η συζήτηση για έναν τέτοιο κίνδυνο δεν έχει γίνει καθόλου.

Δημοσιεύθηκαν αρκετές δημοσιεύσεις, αλλά χωρίς σχόλια από εκείνους που έπρεπε να αποφασίσουν.

Και έτσι ήταν πριν από την ημέρα της επικύρωσης της Συνθήκης.

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης, οι Βουλευτές του κόμματος Ataka Pavel Shopov και ο καθηγητής Stanislav Stanilov προειδοποίησαν ότι τα αεροπλάνα, τα οποία αποτελούν θέμα συζήτησης και διαβούλευσης και του σκοπού της αγοράς, μπορούν να είναι μεταφορείς πυρηνικών όπλων.

Οι βουλευτές προειδοποίησαν ότι πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα, και μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να συμβεί μετά από μια πραγματική συζήτηση. Γι ‘ αυτό η ψηφοφορία προτάθηκε να αναβληθεί.

Άλλοι βουλευτές του σώματος δεν επιβεβαίωσαν ούτε αρνήθηκαν μια τέτοια απειλή, ούτε σχολίασαν τι θα σήμαινε για τη χώρα.

Σε αυτή την περίπτωση, τα Αμερικανικά πυρηνικά όπλα σε βουλγαρικό έδαφος θα είναι υπό τον έλεγχο των Η.Π.Α. και δεν θα ελέγχονται από τη Βουλγαρική πλευρά.

Έχουν τεθεί ανησυχίες σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης στη χώρα εν μέσω ανανεωμένης ερώτησης σχετικά με την τοποθεσία των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη και τις εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας μετά την αγορά του S-400.

Θυμηθείτε ότι στην Τουρκία, στην Incirlik Base, υπάρχουν πυρηνικά όπλα των Ηνωμένων Πολιτειών, και πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την ενδεχόμενη μετάβασή τους στην Ανατολική Ευρώπη.

«Η Κατάσταση αυτή εγείρει ανησυχίες σχετικά με την πιθανή απόφαση της πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών να μετακινήσει ορισμένα από αυτά τα όπλα στη Βουλγαρία, εμπλέκοντας με αυτόν τον τρόπο τη χώρα χωρίς πυρηνικά στα σχέδιά της.

Μετά την ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε ότι η πρακτική των κοινών αποστολών του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνουν στοιχεία πυρηνικού σχεδιασμού, ασχολούνται με τη χρήση των πυρηνικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών και των εφαρμογή τους με τη συμμετοχή των κρατών που δεν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 της παρούσας Συνθήκης.

Αλλά πίσω στην ψηφοφορία στο Βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Ο καθηγητήςStanislav Stanilov, μέλος της Ατάκα, δήλωσε πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας αγοράς:

«Καταψήφισα τη Συνθήκη λόγω των επιχειρημάτων των συναδέλφων μου από την επίθεση, αλλά πάω στο βάθρο για να τονίσω το κύριο επιχείρημα για άλλη μια φορά. Πρόκειται να αγοράσουμε τα μόνα αεροσκάφη που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από όλους τους υποψηφίους, από όλες τις εταιρείες που παράγουν, τις χώρες και ούτω καθεξής, και να ανοίξουμε την πόρτα για την παρουσία πυρηνικών όπλων στη Βουλγαρία. Αυτό είναι το κύριο επιχείρημά μου. »

Ο Βουλευτής Πάβελ Σοπόφ προειδοποίησε:

«Η πρακτική είναι ότι όταν πρόκειται για συμβόλαια, διεξάγονται δύο αναγνώσεις στο Κοινοβούλιο στην ίδια συνάντηση, αλλά δεν πρόκειται για σύμβαση, όχι για απλή υπόθεση. Πρόκειται για μια ιστορική πράξη, μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, και δεν πρέπει να βιαστούμε. Ορισμένοι είναι σαφώς σε μια βιασύνη να αναφέρουν στους επιμελητές τους σχετικά με τη δουλειά και βιάζονται να ξεκινήσουν τον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας για τη συμφωνία «.

Ο Shopov τόνισε ότι η πραγματική συζήτηση στην κοινωνία αρχίζει μόλις τώρα, και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν και προέτρεψε να μην προχωρήσουν στη δεύτερη τελική ψηφοφορία για την κύρωση της Συνθήκης.

Η συνθήκη επικυρώθηκε στη δεύτερη ανάγνωση με 123 ψήφους από 240 μέλη του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ataka κ. Shopov υποσχέθηκε να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μηχανισμού μη διάδοσης πυρηνικών όπλων στη βουλγαρική επικράτεια.

Εάν η Βουλγαρία επιτρέψει στα Αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην επικράτειά της, θα γίνει αυτομάτως ο στόχος των Ρωσικών πυραύλων.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι Βούλγαροι δεν θα έχουν τον έλεγχο αυτών των όπλων και θα πρέπει να ελπίζουν ότι η αμερικανική πλευρά δεν θα πάρει καμία περιπέτεια πίσω από την πλάτη τους.

Asya Zuan

https://news-front.info/

tokoutsavaki
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη