18 Ιουλ 2019

Κάτι τρέχει στον Ολυμπιακό - Ποιος αποχωρεί;

To όνομα του Ιγκνάσιο Αμπάτε δεν είναι…
new entry στη φετινή μεταγραφική καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Ο 33χρονος Ιταλός δεξιός μπακ είχε πρωτοαναφερθεί πριν περίπου ένα μήνα, όταν και επισήμως ανακοινώθηκε πως δεν θα συνέχιζε την καριέρα του στη Μίλαν, τη φανέλα της οποίας φορούσε από το 2008.

Σήμερα, επέστρεψε, αφού σύμφωνα με "τιτίβισμα" Ιταλού δημοσιογράφου (ο οποίος επικαλείται και σχετικές πληροφορίες της Gazzetta dello Sport), o μάνατζερ του Αμπάτε, ο περίφημος Μίνο Ραϊόλα, έχει φέρει υπ’ όψιν του πελάτη του πρόταση εκ μέρους του Ολυμπιακού. Μάλιστα, τα ιταλικά media το προχωράνε ακόμη περισσότερο κάνοντας λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Προκαλεί ερωτηματικά η συγκεκριμένη αναφορά. Αν προέρχονταν από οπουδήποτε άλλου, τότε ίσως να μην ασχολούμασταν. Η αναφορά όμως από την -συνήθως έγκυρη και έγκριτη- Gazzetta είναι αυτή που προκαλεί και επιβάλλει περισσότερη προσοχή. Το βασικό ερωτηματικό, σε κάθε περίπτωση, είναι πως πρόκειται για έναν δεξιό μπακ. Και ο Ολυμπιακόςστη συγκεκριμένη θέση έχει τον Ομάρ και τον Τοροσίδη.



Εύλογα το μυαλό όλων πηγαίνει σε ενδεχόμενο πώλησης του Νορβηγού ακραίου. Δεδομένα ο μάνατζερ του, αλλά και ο ίδιος, κοιτάνε -εδώ και καιρό- εκ νέου αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει κάτι. Κάτι τουλάχιστον που να γνωρίζουν στον Ολυμπιακό. Εννοείται πως είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ειδικά από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Ομάρ ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι (και συνεπώς, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει είτε να ανανεώσει -που δεν φαίνεται τέτοια πρόθεση μέχρι στιγμής- ή να πωληθεί), ωστόσο κάτι απτό, χειροπιαστό για τον Σκανδιναβό δεξιό μπακ, δεν υπάρχει προς στιγμήν.

Ισως λοιπόν αυτή η φημολογία περί Αμπάτε να είναι απλώς ένα δείγμα, μια απόδειξη, πως ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται. Οπως και να έχει, οι εξελίξεις στο κομμάτι των πωλήσεων στους "ερυθρόλευκους", αναμένεται να προχωρήσουν μετά τα παιχνίδια με την Πλζεν. Είτε αυτές αφορούν τον Ομάρ, είτε τον πολύφερνο Σισέ είτε τον Κούτρη, ο οποίος μετά και τη χθεσινή, στην πρόβα τζενεράλε εν όψει προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκάθαρη εκ μέρους Μαρτίνς, προτίμηση στον Τσιμίκα για το αριστερό άκρο της αμυντικής τετράδας, φαίνεται πως σιγά σιγά μπαίνει σε διαδικασία αποχώρησης. Και, προφανώς, όχι με τα χρήματα που μέχρι πρόσφατα φαίνονταν πως ζητούσε ο Ολυμπιακός.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη