17 Ιουλ 2019

«Παραμάγαζο» του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού: Η «κολλητή» της Φιλοσοφικής που διορίστηκε... εμπειρογνώμονας

Λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος
Παππάς«φύτεψε» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού μία ακόμα «κολλητή» με περίεργες αρμοδιότητες και πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία.

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» την Τετάρτη.


Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, με την μετακλητή πτυχιούχο Φιλολογίας Βασιλική Αποστολοπούλου, πιθανόν δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθεί κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια, πλην του υπαλλήλου του Εθνικού Τυπογραφείου:

Από το 2015 χρειάστηκε να γράψει πέντε-έξι φορές το ονοματεπώνυμό της στο ΦΕΚ για τους διορισμούς της από και προς το πολιτικό γραφείο και τα κατά καιρούς υπουργικά γραφεία Παππά.

Η ακηδεμόνευτη Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε προ πολλού εξελιχθεί σε «παραμάγαζο» του ΣΥΡΙΖΑ: Το Νοέμβριο του 2017 διορίστηκε η Αννα Νάκου, συνεργάτιδα του Νίκου Παππά, στη συνέχεια ήρθε η θορυβώδης απόφαση Τσίπρα να βάλει ως επικεφαλής την συνεργάτιδά του στο νομικό γραφείο, Βασιλική Θάνου. Ακολούθησε η επιλογή της Βασιλικής Καμπαλούρη στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Η Βασιλική Αποστολοπούλου, όπως γράφει η εφημερίδα, είναι ο τελευταίος κρίκος στην κομματική αλυσίδα. Λέγεται ότι τα βράδια εργαζόταν περίπου ως γραμματέας της προέδρου Βασιλικής Θάνου, άρα είχε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα.

Το κρίσιμο ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι η εν λόγω δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στην Επιτροπή, ωστόσο, τον Ιούνιο του 2019 τής ανατέθηκε από την Θάνου ο ρόλος «ειδικού εμπειρογνώμονα για το έργο της ψηφιακής συγκρότησης του αρχείου των δικαστικών υποθέσεων της Επιτροπής για το 2019». Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια», η αμοιβή της έφτασε τα 12.400 ευρώ.

Με λίγα λόγια: Μια πτυχιούχος της Φιλολογίας βρίσκεται να εργάζεται για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να πληρώνεται από αυτήν για να αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος διαγωνισμός ή αξιολόγηση ή στη συνέχεια κάποια σύμβαση εμπιστευτικότητας.

Τα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα:

-Πώς γίνεται μία μετακλητή υπάλληλος με σπουδές Φιλολογίας να διορίζεται ειδική εμπειρογνώμονας για την παροχή υπηρεσιών ψηφιακής συγκρότησης αρχείου; Είναι τυχαία η επιλογή της; Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου στο συγκεκριμένο πρόσωπο και με ποιο σκεπτικό και διαδικασία;

-Χρειάζεται ανάθεση σε εξωτερικό ειδικό εμπειρογνώμονα για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών και για ποιο συγκεκριμένο θέμα της ειδικότητάς του θα «γνωμοδοτήσει;»

-Σε τι συνίσταται η «γνωμοδότηση» που θα κάνει ως ειδική εμπειρογνώμονας;

-Πώς διασφαλίζεται η προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών της Ανεξάρτητης Αρχής έναντι προσώπου που έχει πρόσβαση στο γραφείο της προέδρου της Αρχής χωρίς να έχει οργανική ή άλλη επίσημη σχέση εργασίας ή έργου;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη