17 Ιουλ 2019

Ψήφος Εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη από Αγορές και Δανειστές: Ιστορικά χαμηλό το επιτόκιο του 7ετούς

Νέα δεδομένα για την επιδίωξη της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευτεί τον
στόχο για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) στα επόμενα χρόνια, δημιουργεί το ρεκόρ χαμηλού επιτοκίου σε έκδοση ελληνικού ομολόγου, το οποίο κατέρριψε χθές η χώρα.

«Σαν έτοιμη από καιρό», μέσα σε ένα μόλις 48ωρο επαφών με τους θεσμούς, η νέα κυβέρνηση «βομβαρδίζει» με θετικά μηνύματα και στοιχεία, τους απεσταλμένους των δανειστών που ήρθαν στην Αθήνα για να ελέγξουν (και να αμφισβητήσουν) το οικονομικό της πρόγραμμα.


Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως το συνόψισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας,είναι να ενισχύσει «μέσω της υψηλότερης ανάπτυξης και του χαμηλότερου κόστους δανεισμού, τη βιωσιμότητα του χρέους, οδηγώντας στη δυνατότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων». Κατά πόσον μπορεί να τους πείσει όμως για αυτό; «Πηγαίνει καλά.

Το πάμε βήμα-βήμα, για αυτό πηγαίνει καλά» λένε στο οικονομικό επιτελείο.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως «Συγχαίρω τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με το επιτόκιο-ρεκόρ του 1,9%».

«Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

I would like to congratulate the Public Debt Management Agency and the Ministry of Finance on the issuance of a 7-year bond at a record low yield of 1.9%. This is a vote of confidence in Greece’s growth prospects.

238 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η ..μισή δουλειά για αλλαγή μείγματος πολιτικής (με περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερους φόρους) έγινε χθες, με την έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου.

Ποτέ μετά την ένταξή της στην ευρωζώνη η Ελλάδα δεν είχε δανειστεί με επιτόκιο μόλις 1,9%!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη