Παραδοχή Ζάεφ σε Ρώσους φαρσέρ ότι ο Τσίπρας θα τον βοηθήσει στην αναγνώριση ”Μακεδονικής Εκκλησίας” (ηχητικό)

11 Ιουλ 2019Δύο Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις συζητήσεις τους ακούγεται πρόθυμος να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αναγνώριση της ”Μακεδονικής Εκκλησίας” ενώ γι’ αυτό το θέμα αναφέρει ρητά ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019 ο Ζάεφ νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ. Στην πραγματικότητα συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους Ρώσους κωμικούς Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο φαρσέρ που υποδύεται τον Ποροσένκο, προτείνει να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ”Βόρειας Μακεδονίας” και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε τον Ιανουάριο την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, προκαλώντας την αγανάκτηση της Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας που κατήγγειλε ένα σχίσμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ρώσος φαρσέρ εξηγεί ότι το πέτυχε αυτό δίνοντας ο ίδιος ”προσωπικά χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο”. ”Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο”, είπε ο κωμικός μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ.

”Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα”, απαντά ο Ζάεφ.

Όμως λίγο πριν στη συζήτηση ο Ζόραν Ζάεφ ακούγεται να λέει ”θα εκτιμούσα πολύ ένα καλό λόγο από την πλευρά σας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τσίπρας θα με βοηθήσει επίσης λόγω προέλευσης από την Ελλάδα αλλά κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη για μας”.

Τότε ο Ρώσος φαρσέρ λέει ”α ο Τσίπρας θα σας βοηθήσει;”, και ο Ζάεφ επιβεβαιώνει ξανά ”Ναι θα με βοηθήσει.”

Το απόσπασμα αυτό, που μπορείτε να ακούσετε περίπου στο 36:50 της συνομιλίας στο κάτωθι ηχητικό βίντεο, δεν αναφέρθηκε σχεδόν από κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης και δεν σχολιάστηκε ακόμη από κανέναν πολιτικό παράγοντα στην Ελλάδα


Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε το θέμα, τώρα, στο Taxalia.blogspot.com