6 Ιουλ 2019

Διθύραμβοι Economist για Μητσοτάκη:Πριν ακόμα εκλεγεί, υπεύθυνος για την ανάκαμψη

Βήμα-βήμα ακολούθησαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη,
κατά τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ξεκίνησαν αρκετά νωρίτερα από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς δεκάδες Μέσα έσπευσαν χθες και στο Θησείο για την κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, τόσο από την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όσο και από την Αμερική, μέχρι και την Ιαπωνία.


Μετά το Reuters στον Έβρο, το Vice στην Εύβοια, την El Pais στο Βόλο και το γαλλικό πρακτορείο στον Αλμυρό, ο Economist κάλυψε την επίσκεψη σε Σέρρες και Κιλκίς και το Associated Press μετέδωσε το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για μείωση των φόρων από την Πορταριά του Πηλίου.

Μιλώντας στο Associated press από την Πορταριά του Πηλίου τόνισε την ανάγκη για μείωση των φόρων:

Ο Economist αναφέρθηκε αρχικά στις Σέρρες, την οποία χαρακτήρισε ως δείγμα της «παλιάς Ελλάδας», «παραδοσιακή και πατριωτική».

«Η πόλη είναι ένα προπύργιο του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκεί γεννήθηκε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Economist.


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ αγαπητός στις Σέρρες. Ένας άνδρας έτρεξε από μια καφετέρια για να πιάσει το χέρι του: «Πρωθυπουργέ μου!», του είπε. Εδώ, κοντά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την προσπάθεια να εμποδίσει μια συμφωνία που σύναψε ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μετονομάστηκε σε "Βόρεια Μακεδονία" προκειμένου να κλείσει μια μακρόχρονη διαμάχη.

Η αλλαγή, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και οι υποστηρικτές του, υπονομεύει την ταυτότητα και την ακεραιότητα της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.

Η συμφωνία, ωστόσο, έχει περάσει τώρα.

Το πλήθος ξεσπά με το τραγούδι "Μακεδονία ξακουστή"», αναφέρει το μεγάλο οικονομικό περιοδικό.

Στη συνέχεια ο Economist αναφέρεται σε όσα έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της. Χαρακτηρίζει το Έλληνα πρωθυπουργό «πιο ευέλικτο από το αναμενόμενο», καθώς, όπως αναφέρει, «μεταρρύθμισε την αφορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό», ενώ «βοήθησε τη χώρα να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση».


Ο Economist όμως, αναφέρει και όσα δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, κάνοντας λόγο για το χρέος που βρίσκεται στο 181% του ΑΕΠ, τη γραφειοκρατία που εξακολουθεί «να καταπνίγει τον ιδιωτικό τομέα», το τραπεζικό σύστημα που χρειάζεται αναμόρφωση, αλλά και τις εντάσεις με τη γειτονική Τουρκία.

Στο σημείο αυτό, το άρθρο παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον αρμόδιο για την ανάκαμψη της Ελλάδας, αναλύοντας το προφίλ του ως ενός πολιτικού που απέφυγε τις μεγάλες συγκεντρώσεις, προκειμένου να μιλήσει από κοντά και να συζητήσει με τον κόσμο.

«Σχεδιάζει να κινηθεί γρήγορα ως πρωθυπουργός για να αξιοποιήσει τη δυναμική της νίκης των εκλογών: με φορολογικές περικοπές μέχρι τις αρχές του 2020 και με στόχο την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα της Ελλάδας.

Η εξομάλυνση των δικαστικών διαδικασιών, η περικοπή της γραφειοκρατίας και οι αξιολογήσεις των επιδόσεων των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται επίσης στις προτεραιότητές του, με την ελπίδα να προσελκύσουν νέες επενδύσεις και να ωθήσουν τον ρυθμό ανάπτυξης από το «σκάρτο» 2%, σε πάνω από 3%», αναφέρει ο Economist.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη