Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΚΕΔΕ
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Αισοδοξία για το 2020!

ΔΡΟΥΓΟΣ : ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ./13-8-2019

14 Αυγ 2019

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ/ΚΟΛΠΟΣ ΟΜΑΝ.

2)ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΝΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ..ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ «ΚΡΟΥΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΓΑΛΛΙΑ,Η ΙΤΑΛΙΑ,Η ΙΣΠΑΝΙΑ,Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ Η ΣΕΟΥΛ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΣΙΔΝΕΙ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΚΑΙ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΕΣΠΕΡ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΘΙΞΕ ΣΤΟΥΣ 3 ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ .

3)ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΗΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΒΕΤΟ.

4)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡ/ΜΠΑΧΡΕΙΝ/ΟΜΑΝ/ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΗΑΕ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2003 ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΕΝΩ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ/DRONES.

5)ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΛΟΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΠΑΝΤΑΡ ΑΜΠΑΣ/ΜΠΑΝΤΑΡ ΧΟΜΕΙΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ.

6)ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΕΜΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ,Η ΠΟΛΩΝΙΑ,Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ.

7)ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΒΙΒ ΚΟΤΣΑΒΙ ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΖΟΖΕΦ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ.

8)ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΟΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ ΤΑΝΓΚΡΙΤΖΙ, ‘ΟΠΩΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙΚΑΙ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ’.ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ Ή ΚΟΡΒΕΤΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΛΑΤ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΚΑΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

9)ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ Η ΕΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ/ΑΡΑΒΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ/ΣΟΜΑΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑ.ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΥΕΘΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ 9/11ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ACTIVE ENDEAVOUR) , Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΡΑΝ-ΙΡΑΚ.

10)Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ,ΚΑΙ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ, ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ.

11)ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΣΕ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟ-ΝΑΡΚΟΠΟΛΕΜΟ ΚΛΠ.(ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ)

12)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΙΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ -ΚΟΛΠΟΑΝΤΕΝ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ/ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΛΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ./SNMG KA

13)ΗΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΟΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ , ΑΦΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.(ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ)

14)ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ. ΑΝ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΖΗΤΗΘΕΙ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ (ΑΠΙΘΑΝΟ)Ή ΤΟ ΝΑΤΟ,ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΩΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΑ…ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ….
..
15)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ/ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.ΤΟ ΛΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ.ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑ….

16)ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΩ ΕΠΑΦΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΠΡΩΙ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΟ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ,ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ,ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

analystsforchange.org
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη