24 Αυγ 2019

Αλλαξε πορεία το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya- Προς τις ακτές της Αφρικής (χάρτης)

Αλλαξε πορεία το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 και φαίνεται ότι θα αποφύγει τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα.


Σύμφωνα με την καταγραφή του marinetraffic το ιρανικό δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να περάσει από τα στενά της Μεσσήνης μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας με κατεύθυνση την Καλαμάτα - προορισμό που ο καπετάνιος είχε δηλώσει.


Οπως όμως καταγράφεται το Adrian Darya 1 άλλαξε πορεία τις τελευταίες ώρες και κατευθύνεται νοτιοανατολικά της Σικελίας, προς τις ακτές της Αφρικής.

Είναι άγνωστη η τελική πορεία του πλοίου προσώρας αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποφύγει τα ευρωπαϊκά ύδατα.


UPDATE: The has traveled some 600 nautical miles (1,111km / 690 miles) since departing Gibraltar 3.5 days ago. There's still about 750 more nautical miles before reaching the international waters outside Greece.

View image on Twitter
BREAKING: The has now reached a fork in the road! From here, she can either sail back into EU waters in order to pass through the Strait of Messina between Sicily and mainland Italy, or sail around Sicily in order to reach the international waters outside Greece.

View image on Twitter

See TankerTrackers.com, Inc.⚓️🛢's other Tweets


Φαίνεται ότι ρόλο στην αλλαγή ρότας έπαιξαν οι απειλές των ΗΠΑ αλλά και τα σοβαρά εμπόδια που επρόκειτο να αντιμετωπίσει το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 σε επίπεδο ανεφοδιασμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο εγκλωβισμού του τάνκερ στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Το Adrian Darya 1 σχεδίαζε να αγκυροβολήσει ανοιχτά της Καλαμάτας, να παραλάβει προμήθειες τροφίμων και καυσίμων και να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο τάνκερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών.

Αρχικά, ελληνικές εταιρείες εξέτασαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με το Adrian Darya 1, όμως οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι όποια μεσογειακή χώρα παράσχει βοήθεια στο ιρανικό πλοίο θα υποστεί κυρώσεις έθεσαν τέλος σε αυτές τις σκέψεις.



Οι διαχειριστές του ιρανικού πλοίου έχουν εξετάσει την Κύπρο ως εναλλακτικό προορισμό για ανεφοδιασμό, σύμφωνα με την WSJ, όμως ούτε κυπριακές εταιρείες εμφανίζονται πρόθυμες. Ευρωπαίος διπλωμάτης δήλωσε στην WSJ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι επίσης απρόθυμη να επιτρέψει στο τάνκερ να μεταφορτώσει τα βαρέλια που μεταφέρει ενώ βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη