22 Αυγ 2019

Νέο «πέσιμο» σε Σκουρλέτη από φιλικό Μέσο προς τον Τσίπρα

Νέο «χτύπημα» προς τον Πάνο Σκουρλέτη επεφύλασσε το φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ «Κουτί της Πανδώρας».

Η ιστοσελίδα ασκεί κριτική στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.


Δείτε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη που δημοσιεύει το «Κουτί της Πανδώρας»:

Ο προβληματισμός που εξέφρασε έχει τη σημασία του, αλλά η προσπάθεια να εμφανιστεί ο follower αξιωματικά ως επιπόλαιη πολιτική σχέση που δεν συμβαδίζει με το βάθος που πρέπει να έχει η πολιτική αναζήτηση, θέλει κουβέντα.

Αν ο Πάνος Σκουρλέτης εννοεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα, μη κόμμα, σαν αυτό που κατασκεύασε η απολίτικη ελαφρότητα του Σταύρου Θεοδωράκη, χωρίς κομματικές λειτουργίες, δομή και συλλογικότητα έχει δίκιο. Ένα τέτοιο κόμμα έχει ημερομηνία λήξης και όσοι το εκπροσωπούν ή το ψηφίζουν αργά ή γρήγορα αφού ζήσουν την πολιτική σχιζοφρένεια θα απορροφηθούν από τις μαύρες τρύπες του πολιτικού σύμπαντος.

Ποιο όμως θα είναι το πεδίο της συλλογικότητας ή της κοινής πολιτικής δράσης και της λειτουργίας μεταξύ των μελών ενός σύγχρονου πολιτικού κόμματος; Πως συμφωνείται ή ασκείται η πολιτική; Πώς συνυπάρχουν τα μέλη;

Από την άλλη αν κάποιος ονειρεύεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως πεφωτισμένη πρωτοπορία, που πήρε άδεια από την Ιστορία για να λειτουργεί εξ ονόματός της ως επαγγελματίας μπροστάρης και δαφνοστεφανωμένος της μικρής πλην τίμιας μειοψηφίας, δε θα καταλάβει ποτέ γιατί κάποιος γίνεται follower ακόμη και ριζοσπαστικών απόψεων, αλλά όχι μέλος του κόμματος.

Όποιος τοποθετεί το κόμμα, την κομματικότητα, τους ανθρώπους του σε ένα δωμάτιο με αποτσίγαρα και αέναη αντιπαράθεση για την αριστεροσύνη και το μέτρο της, μοιραία θα χάσει τη σχέση με την κοινωνία, την πραγματικότητα και φοβάμαι και τους λίγους followers.


Η Αριστερά έχει πλείστα τέτοια παραδείγματα με πιο πρόσφατο του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των συνοδοιπόρων του.

Για να εξηγηθώ, όσα γράφω δεν έχουν το χαρακτήρα αντιπαράθεσης με την άποψη του Παναγιώτη Σκουρλέτη. Αντιθέτως η αναφορά του στους followers ήταν το έναυσμα για να παραθέσω τη δική μου άποψη που είναι πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετασχηματιστεί σε κόμμα που έχει μέλλον, πρέπει να κατανοήσει τις νέες συνθήκες και ακριβώς να αποκτήσει followers κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το σύγχρονο πλέγμα των αντιδραστικών ιδεών, αφού δημιουργεί μια «κανονικότητα» μέσα από τα social media, τον καταναλωτισμό και την κυριαρχία του στα Μέσα Ενημέρωσης, ζητά απλώς να επικρατήσει η κανονικότητα που επέβαλε.

Όσοι σκέφτονται με όρους κομματικών γραφείων, κομματικών μελών που είναι ένα είδος ηρωικών ερημιτών που δεν τους αφουγκράζεται η κοινωνία και ιστορικής νομοτέλειας για την επικράτηση του (αριστερού) καλού, θα έχουν την τύχη των κατά καιρούς Λαφαζάνηδων ενώ η κοινωνία θα ζει στην εικονική και καταστροφική ευωχία της.

Οι άνθρωποι θα γεννιούνται και θα πεθαίνουν σε έναν κόσμο που δε θα μπορεί να αναιρέσει τη σκλαβιά γιατί η σκλαβιά είναι το σπίτι του.

Ο χώρος του διαδικτύου σήμερα αποτελεί τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Ζούμε σε μια μεταβατική εποχή που διαμορφώνει ένα νέο είδος ανθρώπου. Με ανάλογο τρόπο η βιομηχανική επανάσταση δημιούργησε έναν διαφορετικό άνθρωπο και η δαιμονοποίησή της δεν αναίρεσε τον ιστορικό της ρόλο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη