18 Αυγ 2019

«Καρφιά» Βούτση: Ρηχή η ανάλυση περί «δανεικών ψηφοφόρων» του ΣΥΡΙΖΑ

Τρόπους να «αντιστοιχηθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ εκλογικό κοινό μετά την ήττα της 7ης
Ιουλίου προτείνει ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Βούτσης, μεταξύ άλλων, ζητά «να πάψουμε να φτωχαίνουμε αυτήν την πλούσια και δημιουργική συζήτηση που αφορά προφανώς και στο μέλλον μιας μαζικής, ανοικτής και ισχυρής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης προοδευτικής παράταξης, με ρηχές αναλύσεις περί πασοκοποίησης και περί “δανεικών ψήφων”».


Υπενθυμίζεται, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές (27/06/2019) στο Open και την Ελλη Στάη, είχε παραδεχθεί ευθαρσώς ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δανεικούς ψηφοφόρους που τον οδήγησαν στην εξουσία το 2015. Δεν είναι Συριζαίοι το 36% του Ελληνικού λαού».

ΚΑτά τα λοιπά, ο κ. Βούτσης διαβλέπει «προφανή έλλειψη στρατηγικής διεκδίκησης έναντι των θεσμών», εκ μέρους της ΝΔ, «και ισχυρή διακινδύνευση να ακυρωθούν οι οικονομικές προβλέψεις και οι στόχοι που ευελπιστούσε ότι θα αποτυπωθούν και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το ’20».

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» υπό τον τίτλο: «Η ΝΔ ανοίγει τον δρόμο σε ένα νέο ιδιότυπο μνημόνιο» ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως «μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε νέα, εντελώς αρνητικά για την κοινωνία μέτρα, σε ένα νέο ιδιότυπο μνημόνιο έμπνευσης ΔΝΤ, επειδή ακριβώς έτσι στρώνουν τον δρόμο -ως μονόδρομο μάλιστα- οι μέχρι τώρα νεοφιλελεύθερες εξαγγελίες και πρακτικές της κυβέρνησης».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη