29 Αυγ 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Νταβούτογλου… Άνθρωποι του Ερντογάν έβαζαν τις βόμβες…

Σοβαρές κατηγορίες -που προέρχονται μάλιστα από την πιο έγκυρη «πηγή», τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ
Νταβουτογλου- βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας. Oι βομβιστικές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος με αρκετούς νεκρούς το 2015 αποδίδονται σε ενορχηστρωμένη επιχείρηση πυρήνων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ με στόχο την ανατροπή των αποτελεσμάτων των εκλογών, τις οποίες είχε χάσει ο κ. Ερντογάν, και την προκήρυξη νέων εκλογών υπό το κλίμα της γενικευμένης ανασφάλειας.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου την Παρασκευή πυροδότησαν τη συζήτηση για το «ματωμένο καλοκαίρι» της Τουρκίας από Ιούνιο ως Νοέμβριο του 2015, που η χώρα αντιμετώπισε διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις. «Εάν διερευνηθούν οι υποθέσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούν να πάνε να αντιμετωπίσουν το κοινό… Ξέρεις γιατί; Όταν η τουρκική ιστορία γραφτεί στο μέλλον, η περίοδος μεταξύ 7 Ιουνίου και 1 Νοεμβρίου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές», δήλωσε Νταβούτογλου σε συνέδριο στην Επαρχία Σαγγάριου.

Η αντιπαράθεση αυτή εκδηλώνεται ενώ ο Α. Νταβούτογλου κάθε άλλο παρά κρύβει την πρόθεσή του να συνεργασθεί με πρώην κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ για την ίδρυση νέου κόμματος που θα αντιπαρατεθεί με το απολυταρχικό στυλ διακυβέρνησης του Τ. Ερντογάν. Ο κ. Νταβουτογλου είχε δεχθεί κριτική από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη του εθνικιστικού ΜΗΡ και κυβερνητικού εταίρου του Τ. Ερντογαν, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή του στους τρεις Κούρδους δημάρχους, οι οποίοι καθαιρέθηκαν από την κυβέρνηση με κατηγορίες για δήθεν σχέσεις με τρομοκράτες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη