13 Αυγ 2019

Διατροφολόγοι: Αυτή είναι η ιδανικότερη ώρα για μεσημεριανό

Αυτό που τονίζουν οι περισσότεροι διατροφολόγοι είναι ότι το να μην λαμβάνει ο
άνθρωποςθερμίδες όταν πραγματικά τις χρειάζεται ο οργανισμός του (δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας), θα μπορούσε να είναι ένας από τους κυρίως λόγους που αρκετοί δυσκολεύονται να χάσουν κιλά ή δεν έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να δουλέψουν ή να γυμναστούν.

Μία προσέγγιση που προτείνεται από τους ειδικούς είναι να το μοίρασμα της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σε τέσσερα ισάξια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό).


Με τον τρόπο αυτό τροφοδοτείται το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας με την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται, όταν ακριβώς τη χρειάζεται.

Ένας άλλος τρόπος φαίνεται να είναι η συγκέντρωση της πλειοψηφίας των ημερήσιων θερμίδων σε ένα γεύμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έτρωγαν το μεσημεριανό τους νωρίς, δηλαδή πριν τις 3 το μεσημέρι και οι άλλοι μισοί αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης αποδείχθηκε ότι αυτοί που έτρωγαν νωρίς μεσημεριανό έχασαν πολύ περισσότερο βάρος σε σχέση με τους πιο απογευματινούς τύπους…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη