14 Αυγ 2019

Η ¨μαριονέτα¨ της Τουρκίας συμβουλεύει τους Ελληνοκύπριους…

Υπουργός Ενέργειας Βόρειας Κύπρου : “Σκόρπισε εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς”


Ο υπουργός οικονομίας και ενέργειας Βόρειας Κύπρου Χασάν Τατζοι αναφερόμενος στην επίσκεψη που έκανε ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιουλερ και τους άλλους αρχηγούς, είπε: “Αισθανθήκαμε περηφάνια και χαρά. Ποτέ στο παρελθόν δεν δόθηκε ξανά μία τέτοια εικόνα. Υπό μία έννοια σκόρπισε εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στους εχθρούς”.

Ο Τατζοι έκανε δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη στην βόρεια Κύπρο των Ακάρ και Γκιουλέρ. Ο Τατζοι υπενθύμισε πως πριν από τους Ακάρ και Γκιουλέρ, την βόρεια Κύπρο είχε επισκεφτεί ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και είπε: “Μαζί ανεβήκαμε στο πλοίο γεωτρήσεων Γιαβούζ. Επαναλάβαμε την έκκλησή μας προς τους Ελληνοκύπριους “ελάτε να βγάλουμε και να μοιραστούμε μαζί τον πλούτο στη Μεσόγειο”. Η απάντησή τους όμως ήταν να αυξήσουν την ένταση. Ηταν πολύ σημαντική η απόβαση στο νησί του υπουργού Αμύνης και τον αρχηγών των ΤΕΔ, σε μία περίοδο κατά την οποία αυξάνονται οι απειλές των Ελληνοκυπρίων και των διεθνών παραγόντων . Ξεχωριστή σημασία και ομορφιά έφερε και το ότι η επίσκεψη συνέπεσε χρονικά με την ημέρα του θρύλου του Ερενκιοι, που είναι γνωστό ως το Τσανάκαλε των Τουρκοκυπρίων.”

ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ

Ο Τατζοι αναφερόμενος στις τρεις μέρες που πέρασαν στην Κύπρο ο Ακάρ και οι αρχηγοί είπε: “Η επίσκεψη δεν σχεδιάστηκε απλά. Ήταν μία επίσκεψη τριών ημερών γεμάτη με το μήνυμα προς τον τουρκοκυπριακό λαό πως “Εμείς είμαστε εδώ και είστε ασφαλείς”. Αν βρισκόμουν στη θέση των Ελληνοκυπρίων θα τους συμβούλευα να υπογραμμίσουν και να διαβάσουν ξανά τις δηλώσεις του κυρίου Ακαρ. Να καταλάβουν τη σημασία που είχε η δήλωση του όταν είπε πως “Επιθυμούμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο να επιλυθούν τα θέματα με ειρηνικές μεθόδους, με ειρηνικές οδούς, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Αυτή είναι η βασική μας προσέγγιση. Υποστηρίζουμε τις ειρηνικές λύσεις”. Να σφίξουν το χέρι φιλίας που απλώνουνουμε. “.
…….
Οι Ελληνοκύπριοι πλέον είναι υποχρεωμένοι να αντιληφθούν το εξής. Το βήματα τα οποία γίνονται πριν να λυθεί το Κυπριακό η πριν να διασφαλιστεί μία συμφωνία, το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν την ένταση. Αποτελεί διανοητικό κόλλημα να πιστεύουν οι Ελληνοκύπριοι πως πριν αποδώσουν τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, θα μπορέσουν να κάνουν χρήση άνετα των φυσικών πόρων πέριξ του νησιού”
……

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201908121039905458-kuzey-kibris-enerji-bakani-dosta-guven-dusmana-korku-salindi/?utm_source=https://t.co/4KeHU8KPsA?amp=1&utm_medium=short_url&utm_content=8VN8&utm_campaign=URL_shortening

12/8/2019

Σχ: Είναι να απορεί κανείς όχι φυσικά με αυτόν τον θλιβερό τζουτζέ της Άγκυρας, αλλά με τους Κύπριους ηγέτες που συναντιώνται με τους υποτιθέμενους ¨ηγέτες των Τουρκοκυπρίων¨.

Μα οι ¨ηγέτες¨ εκείνοι ούτε στην WC δεν μπορούν να πάνε αν δεν ρωτήσουν τον Ερντογάν !

Τι να πούνε και τι να δηλώσουν…

Αν ποτέ εκλεγεί κάποιος που μπορεί να ¨σηκώσει κεφάλι¨ ενάντια στην πολιτική της Άγκυρας καλώς, αλλά τώρα….

tourkikanea.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη