18 Αυγ 2019

Times: Οι Βρετανοί επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν στην Ελλάδα

Την επιστροφή των Βρετανών επενδυτών στην ελληνική αγορά ακινήτων καταγράφουν
σε άρθρο τους οι Times του Λονδίνου, καθώς όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα διακρίνουν πλέον σημάδια σταθεροποίησης και ανάπτυξης στην Ελλάδα.

«Μετά από μια δεκαετία οικονομικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, το ρεύμα αλλάζει, και διεθνείς επενδυτές επιστρέφουν. Πώς αλλάζουν οι καιροί.


Μετά από χρόνια σεναριολογίας για Grexit όταν φαινόταν σχεδόν σίγουρο ότι η προβληματική χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ, αυτό φαίνεται πιο πιθανό τώρα να συμβεί με την Μεγάλη Βρετανία», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι Times.

Η κατάσταση στην Ελλάδα, συνεχίζει το άρθρο, απέχει πολύ από την ιδανική -καθώς η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% από την έναρξη της κρίσης το 2009 και θα χρειαστούν χρόνια ώστε η χώρα να αποπληρώσει το χρέος της.

Ωστόσο, για την ώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί με σημάδια ανάπτυξης και οι επενδυτές ακινήτων επιστρέφουν με «ανανεωμένο πάθος» στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Aylesford International «για τους Βρετανούς αγοραστές το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι βίλες, κυρίως σε νησιά».



Παρόμοια εικόνα όσον αφορά την Ελλάδα δίνει και ο ιδρυτής της εταιρείας Incognito Property που λέει ότι «οι αγοραστές ανταποκρίνονται στην αυξημένη σταθερότητα που ακολούθησε την άνοδο στην εξουσία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Ως παράδειγμα αναφέρει την περίπτωση πωλήσεων τον τελευταίο μήνα δύο ακινήτων αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, «κάτι που προηγουμένως συνέβαινε κάθε 4-5 χρόνια».

«Οι Βρετανοί συνήθως έχουν προϋπολογισμό 500.000-700.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα. Στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο οι αγοραστές είναι συνήθως συνταξιούχοι που ψάχνουν μικρά σπίτια με κήπους» καταλήγει το ρεπορτάζ των Times.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη