10 Σεπ 2019

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την γραφειοκρατία

Ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης βρίσκεται η καταπολέμηση της
γραφειοκρατίας και η διευκόλυνση των πολιτών.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, προκειμένου ο πολίτης να καταστεί σύμμαχος του κράτους, καταπολεμώντας την ταλαιπωρία του, με «όλπο» την ψηφιακή διακυβέρνηση.


Η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, προβλέπεται στον αναπτυξιακό - επενδυτικό νόμο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα κατατίθεται αύριο, Τρίτη, στη Βουλή.

Διοικητικά το Γραφείο Γραφειοκρατίας θα ανήκει στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά θα απευθύνεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Κάθε τρεις μήνες το Γραφείο Γραφειοκρατίας θα αξιολογεί τον κάθε υπουργό και τον κάθε φορέα για το πόσο μειώνει την γραφειοκρατία στον τομέα του και μία φορά τον χρόνο οι εκθέσεις αυτές αξιολόγησης θα δημοσιοποιούνται.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για τις νέες - ψηφιακές ταυτότητες θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2019, και θα αποτελέσει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα της Κυβέρνησης για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, αφού στις νέες ταυτότητες θα ενσωματώνουν μια εξελιγμένη υποδομή, με ψηφιακές υπογραφές, η οποία θα επιτρέπει τη λεγόμενη «απομακρυσμένη ταυτοποίηση».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη