22 Σεπ 2019

Η λύση στο μεταναστευτικό είναι πρώτη υποδοχή σε πλοία κάτι που θα εκτοπίσει τις ΜΚΟ

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο
πλαίσιο της οποίας εξετάστηκει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 5 ημέρες έφθασαν στο Βόρειο Αιγαίο 2.292 πρόσφυγες ενώ, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης από την αρχή της χρονιάς έφτασαν σχεδόν 50% περισσότεροι πρόσφυγες από πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Zeit, επικαλούμενη τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα το 2019 μέχρι και τον Σεπτέμβριο καταγράφεται σημαντική αύξηση των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα από πέρσι μέχρι φέτος.

Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν παίρνει κανένα μέτρο
Οι προσφυγικές ροές είναι συνεχείς για δύο κύριους λόγους. Πρώτον οι πρόσφυγες και ειδικά οι λαθρομετανάστες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά διαδικασία ώστε να τους αποτρέψει να μπούνε στις βάρκες. Δεύτερον, γνωρίζουν πολύ καλά, και πάλι οι λαθρομετανάστες, ότι στις παραλίες των Ελληνικών νησιών θα τους περιμένουν οι ΜΚΟ

Κατά την διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα κλειστά κέντρα κράτησης ήταν ένας λόγος ο οποίος κράτησε χαμηλά τις ροές. Και πάλι οι λαθρομετανάστες, γνώριζαν ότι όταν θα έφταναν στην Ελλάδα θα οδηγούνται σε ένα από αυτά. Αντίθετα οι αποδεδειγμένα πρόσφυγες, θα φιλοξενούνται σε οργανωμένες ανοιχτές δομές

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η μοναδική λύση είναι να γίνεται ακινητοποίηση ανοιχτά των νησιών, και η μεταφορά προσφύγων και λαθρομεταναστών σε πλοία. Εκεί θα ξεχωρίζουν τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες θα οδηγούνται σε οργανωμένες δομές στην ενδοχώρα, ενώ όσοι δεν έχον τις προϋποθέσεις θα οδηγούνται άμεσα πίσω στις χώρες τους.

Με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν εκτός ρόλου οι ΜΚΟ, αλλά κυρίως, ο εποικισμός της Βορείου Ελλάδας που θέλει ακόμα και η Ελληνική Πολιτεία, θα γίνει με απόλυτο έλεγχο.

Τα χρήματα υπάρχουν, και είναι η μόνη λύση για να πιέσει η Ελλάδα να τα λάβει

viadiplomacy.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη