18 Σεπ 2019

Ακίνητα: Σε αναμμένα κάρβουνα χιλιάδες ιδιοκτήτες

Άκρως απογοητευτικά είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο σε πανελλαδικό επίπεδο. Ακόμη και μετά την πρώτη ανάρτηση σε όσες περιοχές έχει γίνει, ελάχιστοι ιδιοκτήτες έχουν προσέλθει να τακτοποιήσουν τα ακίνητα τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες βρίσκονται σε δεινή θέση, καθώς πρέπει να ρυθμίσουν δόσεις δανείων, Εφορίας ή ΔΕΗ και δεν μένει...σεντ για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες με το Κτηματολόγιο.


Αφήστε που πολλοί έχουν αφήσει τα ακίνητά τους στην τύχη τους. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τις σχετικές παρατάσεις προθεσμιών, ώστε να ξέρουν όλοι τι πρέπει να κάνουν και τι τους περιμένει. Από την άλλη πλευρά, ανάλογη είναι η κατάσταση και στις δηλώσεις αυθαιρέτων.

Με βάση το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης η σχετική ημερομηνία λήγει σε δύο μήνες και μετά πρέπει να αρχίσουν τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις.

Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να δει αυτά τα δύο θέματα υψίστου κοινωνικού ενδιαφέροντος από μια νέα οπτική και να διευκολύνει τους πολίτες, γιατί θα τα βρει μπροστά της και ίσως τα πληρώσει πολιτικά...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη