22 Σεπ 2019

Έρχεται ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία

Την εγκαθίδρυση ενός ηλεκτρονικού συστήματος για τη διενέργεια των
προμηθειών από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας προαναγγέλλει σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας απαντά ως εξής στη σχετική ερώτηση:


«Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι έχει να κάνει με τις δαπάνες στην υγεία.

Άλλωστε, και ο Declan Costello, μιλώντας στο συνέδριο του Economist ως επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας, δήλωσε δημοσίως ότι η Ελλάδα ενδεχομένως θα μπορούσε να αυξήσει κάποιες από τις δαπάνες στην υγεία.

Χρειάζεται όμως να υπάρξει και εξορθολογισμός των δαπανών. Πρέπει ο Έλληνας φορολογούμενος να γνωρίζει που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει για την υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό εγκαθιδρύουμε ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών, συνδέουμε το BI (σύστημα επιχειρηματικής ευφυΐας) του Υπουργείου με όλα τα νοσοκομεία και θέτουμε ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες στους διοικητές, τους υποδιοικητές των νοσοκομείων και στις διοικήσεις των οργανισμών του Υπουργείου, με στόχο τη λογοδοσία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη