22 Σεπ 2019

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ…ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

Επί χρόνια έβρισκε άσυλο στην Τουρκιά ένας από τους μεγαλύτερους τζιχαντιστές
Λιβανέζικης καταγωγής, ο Alex Saab, (ψευδώνυμο), μέλος της οργάνωσης İslam Cihad και της τουρκικής ισλαμικής οργάνωσης Hizbullah, ο οποίος όταν άρχισαν να σφίγγουν τα πράγματα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Τουρκία κατέφυγε στις ΗΠΑ όπου και στις 20 του μηνός συνελήφθηκε στην Νέα Υόρκη, ενώ οργάνωνε εκεί τις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Ο εν λόγω Τζιχαντιστής, όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, είχε σκοπό για να εκδικηθεί την μεταστροφή στον πόλεμο της Συρίας να ανατινάξει με την οργάνωση του γνωστά διεθνώς οικοδομήματα της Κωνσταντινούπολης μεταξύ των οποίων και την Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, είχε στην κατοχή του φωτογραφίες που έδειχναν τους εν δυνάμει στόχους του μεταξύ των οποίων η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης, το Sultanahmet Camisi ακόμα και την γέφυρα του Βοσπόρου.

Συνολικά στην γιάφκα του βρέθηκαν 208 φωτογραφίες από τους τρομοκρατικούς του στόχους, καθώς και 9 λεπτομερειακά βίντεο βάσει των οποίων σχεδίαζε τις τρομοκρατικές του επιθέσεις.

Το περίεργο είναι πως ενώ είχε λιβανέζικο διαβατήριο, από το 2008 είχε αποκτήσει και αμερικανικό διαβατήριο γεγονός που βάζει σε υποψίες για τις σκοτεινές του διασυνδέσεις με το βαθύ κράτος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη