17 Σεπ 2019

Το ξέσπασμα της Αχτσιόγλου για την… γκάφα: «Ακούστε ένοικοι του Μαξίμου…»

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη,
υπογραμμίζει η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωση της, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

«Διαβάζω ότι η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα ενοχλήθηκαν από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και σχολιάζει: «Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι την περίοδο 2010-2014 θα έβγαζαν non paper για το πώς η μείωση μισθών δεν σχετίζεται με την ύφεση και την ανεργία του 28%. Επίσης, προφανώς κατά τους ίδιους, για την κρίση έφταιγαν οι εργαζόμενοι που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, ο υποκατώτατος μισθός τους ήταν σωτηρία και η αύξηση του κατώτατου μισθού επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρικλοποδιά στην οικονομία και παράγοντας ανεργίας. Α! Και για τη νέα υφεσιακή κρίση που μαίνεται πάνω από την Ευρώπη, προφανώς φταίνε οι παχυλοί μισθοί των Γερμανών μισθωτών».

«Πάντως», συνεχίζει εν είδει υστερόγραφου, «η μακρά συζήτηση των οικονομολόγων για το wageledgrowth δεν πρέπει να έχει απασχολήσει τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη