4 Σεπ 2019

Βρετανία: Απειλεί με Εκλογές ο Μπόρις Τζόνσον

Στην περίπτωση που οι βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνησή του, ο
Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι στην περίπτωση αυτή ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, ποιος διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας αναμένεται αργότερα το βράδυ να ψηφίσει επί ενός νομοσχεδίου που συνέταξε και στηρίζει μια συμμαχία βουλευτών της αντιπολίτευσης και των ανταρτών του κυβερνώνοντος κόμματος των Συντηρητικών, με το οποίο έχουν σκοπό να μπλοκάρουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.


«Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής…Αν οι βουλευτές ψηφίσουν σήμερα το βράδυ να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει…να πάει σε Εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των «Τόρις».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν Eκλογές σε ημερομηνία μετά από εκείνη που έχει οριστεί ως η τελική για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η 31η Οκτωβρίου,κάτι που φοβούνται βουλευτές τις αντιπολίτευσης ως ενδεχόμενο ελιγμό του Μπόρις Τζόνσον.

«Ήμασταν ξεκάθαροι ότι οι εκλογές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη