17 Σεπ 2019

Του έφυγε ο τσαμπουκάς του Ερντογάν μετά τη «βόμβα» Νετανιάχου

Ήρτεν πόσσω του, όπως λέμε και στην κυπριακή διάλεκτο, ο Ερντογάν. Η Άγκυρα
έσπευσε να χαρακτηρίσει απαράδεκτη την ανακοίνωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πως, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει.

Του ‘φυγε ξαφνικά ο τσαμπουκάς!… Γιατί δεν αναλαμβάνει δράση ο ίδιος; Ή έστω, να επιδοθεί στη συνήθη φιλοπόλεμη ρητορική του. Σαν κι αυτή που καταφεύγει έναντι της Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων, συχνά πυκνά μας τσαμπουνά ότι ο στρατός της Τουρκίας δεν θα διστάσει να επαναλάβει τα βήματα που έκανε πριν από 45 χρόνια. Που ‘ναι τα νταηλίκια του;
Περιορίστηκε απλά σε μια ανακοίνωση στην οποία το τουρκικό ΥΠΕΞ καλεί «τη διεθνή κοινότητα να μη μείνει σιωπηλή και να αντιδράσει απέναντι στη θρασύτατη καταπάτηση όλων των αρχών και κανόνων του διεθνούς θεμελιώδους δικαίου από το Ισραήλ». Ζητά τη στήριξη από μια κοινότητα, όσων δηλαδή και η ίδια η Τουρκία καταπατά σε μια χώρα μέλους της και σχεδόν καθημερινά την απειλεί με στρατιωτική επέμβαση.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

crashonline.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη