22 Σεπ 2019

Τα F-35 των ΗΠΑ ασκούνται με την ελπίδα να ξεγελάσουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά S-400

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική,
πτέραρχος Τζέφρι Λι Χάρριγκιαν, ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν σχέδιο να καταστείλουν την αεράμυνα του Καλίνινγκραντ, αν αυτό απαιτηθεί.

Οι Αμερικανοί πιλότοι των F-35 διενεργούν ασκήσεις χρησιμοποιώντας προσομοίωση υπολογιστή για να μάθουν καλύτερα πώς να αντιμετωπίζουν τις ρωσικές αεροπορικές άμυνες, ειδικά τα συστήματα S-400, καθώς και τις τελευταίες κινεζικές εξελίξεις στον τομέα αυτό, ανέφεραν οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου. Ως μέρος αυτών των ασκήσεων, οι πιλότοι μαθαίνουν να εξουδετερώνουν εναέριους στόχους «off-boresight» με βλήματα AIM-9X, επιτρέποντάς τους να ασχοληθούν με στόχους σε αποστάσεις πέραν του ορατού ορίζοντα (BVR – Beyond Visual Range), αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να ανιχνευθούν και να καταρριφθούν από την επίγεια άμυνα.

Οι πιλότοι προετοιμάζονται για να πολεμήσουν όχι μόνο τα σύγχρονα συστήματα, όπως τα S-400, αλλά και να προσπαθήσουν να είναι έτοιμοι για συστήματα που δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί σε περίπτωση εμφάνισης εχθροπραξιών εναντίον χωρών που διαθέτουν τέτοιες τεχνολογίες.

«Έχουν αυτά τα ψηφιακά συστήματα SAMS που μπορούν να αλλάξουν συχνότητες και είναι πολύ ευέλικτα στο πώς λειτουργούν, λέει ο Χάρριγκιαν, δήλωσε ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Ενσωμάτωσης των F-35.

Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ περιμένει εχθροπραξίες είτε με τη Ρωσία είτε με την Κίνα, όπως εξήγησε ο Χάρριγκιαν, αλλά το Πεντάγωνο ανησυχεί περισσότερο για τους αγοραστές τεχνολογίας από αυτές τις δύο χώρες. Μόλις τα τελευταία χρόνια, τόσο η Ινδία όσο και η Τουρκία, σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, υπέγραψαν συμβάσεις με τη Ρωσία για προμήθειες S-400.

Η έκθεση έρχεται μια μέρα μετά από μια άλλη δήλωση του Χάρριγκιαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει σχέδιο να διεισδύσει και να καταστρέψει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Αεροπορικής Προστασίας στο ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα βλέπει τέτοιες δηλώσεις ως απειλή.

«Η ελαφρότητα μυαλού του στρατηγού Τζέφρι Λι Χάρριγκιαν και η αφελής πίστη του στην ανωτερότητα ορισμένων «σχεδίων» για την κατάκτηση του Καλίνινγκραντ πρέπει να αφορούν, πρώτον, τους άμεσους υπαλλήλους του που φαίνεται να γνωρίζουν καλύτερα μία από τις βασικές εντολές των στρατιωτικών διοικητών «κανένα σχέδιο μάχης δεν επιβιώνει με τον εχθρό», ανέφερε η ρωσική στρατιωτική δήλωση.

Προηγουμένως, το Αμυντικό Ιστολόγιο ανέφερε ότι το Πεντάγωνο επεκτείνει τη χρήση μοντέλων υπολογιστών και ακόμη και τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρακολουθεί την παραγωγή συστημάτων εκπαίδευσης VR για την επόμενη γενιά των οπλικών του συστημάτων, όπως ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα.



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη