22 Σεπ 2019

Hot spot στην πλ. Βάθη! Δύο μέρες μετά τις εκλογές εγκρίθηκε ανακαίνιση κτιρίου για να φιλοξενήσει (;) πρόσφυγες και μετανάστες

Σαν τα «μανιτάρια» ξεφυτρώνουν σε ολόκληρη τη χώρα καταυλισμοί, προκειμένου
να υποδεχθούν ορδές παράτυπων μεταναστών, δίνοντας σε Ευρωπαίους και λοιπούς ..

αποικιοκράτες τη δυνατότητα να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο hot spot.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε εκκενώσεις κατειλημμένων από αλλοδαπούς κτιρίων, προκειμένου να δείξει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ένας χώρος έκτασης 4.637 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 2 και Αχαρνών 1-3 έχει μισθωθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει στην κατοχή της η «δημοκρατία», στο συγκεκριμένο συγκρότημα κτιρίων στην πλατεία Βάθη εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, όπως φαίνεται στο έγγραφο, η ημερομηνία έκδοσης πράξης είναι 09/07/2019, δύο δηλαδή ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο καταστροφικό θα μπορούσε να είναι για την ήδη γκετοποιημένη περιοχή, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί άντρο εγκληματικότητας, πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να κάνει ενέργειες για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων, που έχουν «λυγίσει» τους επαγγελματίες της περιοχής και έχουν απομακρύνει τους κατοίκους από τα σπίτια τους, αναμένεται να δημιουργήσει ακόμη εντονότερο πρόβλημα, εκτοξεύοντας στα ύψη την παραβατικότητα.
Μάλιστα, η προχειρότητα του εν λόγω σχεδιασμού είναι τέτοια, που σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με το γραφείο του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη, δεν πήρε καμιά απάντηση, καθώς οι συνεργάτες δήλωσαν άγνοια. Ανάλογη ήταν η απόκριση και από τη Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής του Δήμου Αθηναίων, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε δηλώσεις του στη «δημοκρατία», ανέφερε πως δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για το θέμα και τόνισε πως ένα τέτοιο σενάριο θα προξενούσε ποικίλα προβλήματα στην περιοχή. «Αν πρόκειται για ένα τέτοιας έκτασης κτίριο, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που θα φιλοξενηθούν εκεί θα είναι μεγάλος. Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετοί από τους ανθρώπους αυτούς δεν έχουν δουλειά» σημειώνει, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας τον ανησυχεί, ωστόσο περιμένει από τις δημόσιες Αρχές να εξαγγείλουν το πρόγραμμά τους.

Υπενθυμίζεται πως, κατά την προχθεσινή επιχείρηση εκκένωσης στην πλατεία Βάθη, στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, όπου διέμειναν 130 αλλοδαποί, εντοπίστηκε μεταξύ άλλων κι ένας Σύρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης, ενώ επίσης βρέθηκαν δύο πιστόλια και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.



newsbreak.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη