18 Σεπ 2019

Η εισαγγελία Διαφθοράς επιβεβαιώνει την ύπαρξη της «γιάφκας» της Novartis

Η εισαγγελία Διαφθοράς επιβεβαιώνει την ύπαρξη της «γιάφκας» της Novartis.


Πηγές της Eισαγγελίας Διαφθοράς επιβεβαιώνουν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση Novartis λαμβάνονταν καταθέσεις από προστατευόμενους μάρτυρες σε διαμέρισμα κοντά στη πλατεία Μαβίλη.


Μάλιστα, όπως τονίζουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται από τη νομοθεσία που διέπει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ακόμα, σημείωναν πως σε περίπτωση που στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν κοριοί, αυτό θα ήταν παράνομο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος" στο συγκεκριμένο διαμέρισμα οι εισαγγελείς Διαφθοράς συναντούσαν τους προστατευόμενους μάρτυρες της έρευνας για τη φαρμακοβιομηχανία και τους έπαιρναν καταθέσεις.

Το διαμέρισμα γνωστό ως "γιάφκα" βρίσκονταν επί της οδού Αλεξανδρουπόλεως, ανάμεσα στην οδό Μιχαλακοπούλου και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, πολύ κοντά στο κτήριο της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, πηγές της εισαγγελίας Διαφθοράς ανέφεραν ότι πράγματι υπάρχει ο συγκεκριμένος χώρος, κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία και ότι εκεί πράγματι γίνονταν συναντήσεις προστατευόμενων μαρτύρων με τους εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ωστόσο, όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη νομοθεσία καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στην εισαγγελία Διαφθοράς για κατάθεση.

Η επιλογή δε του συγκεκριμένου χώρου έγινε, όπως διευκρίνιζαν από το αρμόδιο τμήμα της ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως οι περισσότερες καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων ελήφθησαν στο διαμέρισμα ή στην ασφάλεια.

Το τμήμα προστασίας μαρτύρων μετέφερε οδικώς τους εισαγγελείς στο σημείο κάτω από άκρα μυστικότητα για λόγους προστασίας των μαρτύρων.

Ακόμα, λέγεται ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα ενδεχομένως να μην είναι μισθωμένο πια από την Αστυνομία λόγω έλλειψης κονδυλίων με δεδομένο ότι και οι τελευταίες καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στην έρευνα για την υπόθεση Novartis δόθηκαν στην ασφάλεια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη