12 Σεπ 2019

Βενιζέλος για Novartis: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης

«Ευθύνες πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και
υπάρχουν», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της κατάθεδής του στον αντεισαγγελέα υου Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή για την υπόθεση της Novartis.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Βενιζέλου έχει ως εξής:


Κοιτάζουμε προς το μέλλον μόνο όταν προστατεύουμε τους θεσμούς. Προκειμένου να στηθεί ως δήθεν πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση Novartis κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης.

Αυτό όλο είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα όπως ξέρετε δε με αφορά προσωπικά ούτε είμαι από αυτούς που επιδιώκουν ρεβάνς ή εκδίκηση υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια.

Ερώτηση: Κάνατε μήπως λόγο για πολιτικά πρόσωπα εσείς στον αντεισαγγελέα;

Απάντηση: Ευθύνες πολιτικών προσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει ήδη τεθεί από τον προηγούμενο χρόνο από την Άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας.

Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου.

Ερώτηση: Για τα παρεμβάσεις μιλάτε;

Απάντηση: Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, δεν πρέπει να παραβιάσουμε τη μυστικότητα της προδικασίας αλλά είναι γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των προστατεύομενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και η εξέλιξη και βέβαια το ζήτημα είναι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, το οποίο διερευνάται και το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και αυτεπαγγέλτως.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη