23 Σεπ 2019

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ράμα: Κατοχυρώστε τα περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας (Photos)

Mε το πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, συναντήθηκε ο Έλληνας
πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαΐκή Ένωση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου.


Ακόμα, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έντι Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαΐκή Ένωση.



Οι δύο πρωθυπουργοί, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου.

Στην έναρξη της συνάντησης ο Έλληνας πρωθυπουργός ρώτησε πώς είναι η κατάσταση στη Αλβανία μετά τον σεισμό. Ο Έντι Ράμα απάντησε ότι είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν νεκροί και πρόσθεσε ότι ίσως χρειαστεί να προσφύγει στην βοήθεια της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι η Ελλάδα φυσικά θα βοηθήσει.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη