22 Σεπ 2019

To ΠΑΟΚ - Άρης με την... γλώσσα των αριθμών

Το... clasico της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών, αφού ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας τον Άρη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League1.

H... διαφορά στα γκολ

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League1 o γηπεδούχος ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκη, έχει σημειώσει εφτά γκολ, έναντι των πέντε που έχει σκοράρει ο Άρη, με τις δύο ομάδες να είναι... κοντά στην σχετική κατηγορία.

Πρώτοι σκόρερ για τον Δικέφαλο μέχρι στιγμής είναι ο Τσούμπα Άκπομ και ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που μετρούν από δύο γκολ, ενώ από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», δεν ξεχωρίζει κάποιος παίκτης αφού από ένα γκολ έχουν σημειώσει οι Φετφατζίδης, Ιντέγε, Ντιγκινί, Σασά και Βέλεθ.

Ο ΠΑΟΚ σημειώνει ένα γκολ ανά 4,9 τελικές προσπάθειες, με τον Άρη να χρειάζεται 7,2 τελικές για να σημειώσει ένα τέρμα, δείχνοντας ότι οι «κιτρινόμαυροι», παρουσιάζουν μια επιθετική... δυστοκία σε σχέση με τον Δικέφαλο.

Η αμυντική λειτουργία

Εκεί που παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο ο Άρης είναι στην αμυντική του λειτουργία, αφού μέχρι τώρα έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει δει την εστία του να παραβιάζεται τέσσερις φορές.

Εν αντιθέσει με την περσινή σεζόν, η αμυντική λειτουργία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Δικεφάλου, στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους, καθώς μπορεί να παραμένει αήττητος, ωστόσο, έχει δεχθεί γκολ και στις τρεις αναμετρήσεις που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.

Αυτοί που... ξεχωρίζουν

Από τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ, αυτοί που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, είναι ο Τσούμπα Άκπομ και ο Κάρολ Σφιντέρσκι, που οδηγούν την κούρσα των σκόρερ του Δικεφάλου με δύο γκολ, αλλά και ο Γιόζιπ Μίσιτς, που μετράει στο ενεργητικό του τρεις ασίστ.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης από την άλλη πλευρά, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο ξεκίνημα της σεζόν, μετρώντας ήδη ένα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ συνοδοιπόρος του Έλληνα εξτρεμ είναι ο Νικολάς Ντιγκινί, που μετράει ένα γκολ και μια ασίστ στο πρωτάθλημα.

sdna
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη