7 Σεπ 2019

Πόλεμος φατριών στον ΣΥΡΙΖΑ: Βαρόνοι Vs Τσίπρας

«Κακοφορμισμένες πληγές» θυμίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές συγκρούσεις, που
παρά την υποτιθέμενη «ανακωχή», που επιτεύχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η περιδίνηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο παρασκήνιο, καθώς τα βαθιά προβλήματα που ταλανίζουν την Κουμουνδούρου παραμένουν άλυτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ένα διχασμένο κόμμα στο οποίο κυριαρχούν οι ίντριγκες για τη συγκρότηση της ηγετικής ομάδας που θα κάνει κουμάντο, στο σχεδιαζόμενο νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά-σιγά αποτελεί παρελθόν.


Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι πλέον συνήθεια και το όλο τοπίο θυμίζει σκηνικό που παραπέμπει στη γνωστή τηλεοπτική σειρά Games of thrones… που είχε άδοξο τέλος.

Ο σιδερένιος θρόνος του Αλέξη Τσίπρα τρίζει επικίνδυνα, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να δείξει ότι παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού. Η αλήθεια, όμως για τον πρώην Πρωθυπουργό είναι αδυσώπητη.

Ελάχιστες μόλις ημέρες μετά την …ανακωχή στη Πολιτική Γραμματεία ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε δριμύτερος και μίλησε σκληρά.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Alpha μίλησε για «επίδοξους νταβατζήδες της αριστεράς», για «σταλινικές πρακτικές» και για «ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών».

Στο αντάρτικο βγήκε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει και θα γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας, καθώς η αριστερά δεν φοβάται το διάλογο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη