18 Οκτ 2019

Τον μαγικό αριθμό «320» για το Brexit ψάχνει στο «Σούπερ Σάββατο» ο Τζόνσον

Είκοσι τέσσερις ώρες έχει στην διάθεσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για
να αλιεύσει την ψήφο των «ανταρτών» του κόμματός του, των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας, αύριο - Σούπερ Σάββατο για την Βρετανία- την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων που θα εγκρίνει τη νέα συμφωνία για το Brexit.

O Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε χθες στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει 320 ψήφους στη βουλή των Κοινοτήτων που θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως.


Για την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία διασφαλίζοντας την ψήφο των 280 βουλευτών του (από τους συνολικά 287), την ψήφο δέκα πρώην Τόριδων, μία ψήφο από το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, 25 ψήφους από το Εργατικό Κόμμα - αυτών που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε -και δύο Ανεξάρτητων.

Η συμφωνία για το Brexit κρίνεται αύριο στο Λονδίνο με τη Βουλή των Κοινοτήτων να συνεδριάζει εκτάκτως Σάββατο, για πρώτη φορά από το 1982 και τον πόλεμο των Φόκλαντ, προκειμένου να την επικυρώσει, με τις πολιτικές ισορροπίες όμως να μην είναι ευοίωνες.

Το κείμενο έσπευσαν να απορρίψουν αμέσως μετά την δημοσιοποίησή του τα κόμματα της βόρειας Ιρλανδίας (DUP), της Σκωτίας και οι Εργατικοί και του Brexit υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ.

«Η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά περίπλοκη αν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη νέα συμφωνία», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη