24 Οκτ 2019

Ψήφος: Aποκλείουν 65-70%


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-https://www.kalami.us
Συμφώνησαν (22 Οκτ. '19) να... αποκλείσουν ποσοστό 65-70% των απόδημων Ελλήνων πολιτών, με δικαίωμα ψήφου, εγγεγραμμένων σε Δημοτολόγια Ελλάδας !!!
- ''Πιθανόν να εκλέγονται'' (αν προτείνονται από κόμματα Ελλάδας) ...
3-4 απόδημοι 'Eλληνες ως βουλευτές στο ''Επικρατείας''.
- 'Οχι στην ''επιστολική ψήφο'', κάλπες μόνο σε προξενεία-πρεσβείες. Δεν έλαβαν υπόψην τις μεγάλες αποστάσεις σε χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς κλπ.. (σ.σ.: Για να ψηφίζουν χρειάζεται να έχουν και ΑΦΜ).
- Η Ομογένεια (ΗΠΑ) ''στολίζει'' άσχημα την κυβέρνηση
- ''Εξαφανισμένος'' ο γραφικός ''φελλός'' που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών (''αρμόδιος γιά απόδημους'') και γέμισε την Ομογένεια Νέας Υόρκης με ψευτιές και παραπληροφόρηση.
Σε τι συμφώνησαν τα κόμματα (με εξαίρεση ΣΥΡΙΖΑ και επιφυλάξεις του ΜέΡΑ 25):
- Ισοτιμία της ψήφου με εκείνη των ψηφοφόρων που ζουν στην Ελλάδα, δηλαδή να προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα.
- Οι απόδημοι θα επιλέγουν υποψηφίους από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα έχει πλέον 15 υποψηφίους, έναντι 12 σήμερα και σε αυτό πιθανόν να συμπεριληφθούν και προσωπικότητες της ομογένειας.
- Οι απόδημοι θα ψηφίζουν μέσω φυσικής παρουσίας τους στα προξενεία και τους χώρους που θα επιλεγούν για τη διαδικασία (πρεσβείες, προξενεία κλπ). Θα σχηματιστούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι.
- Tα τελευταία 35 χρόνια να έχουν ζήσει τουλάχιστον δύο στην Ελλάδα είτε εργαζόμενοι, είτε σπουδάζοντας, είτε για τη στρατιωτική τους θητεία και να μπορούν να το αποδείξουν με δημόσια έγγραφα.
Πρακτικά αυτά σημαίνουν ότι:
- 'Οσοι μετανάστευσαν πριν τον χρόνο 1988, δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν (με προϋπόθεση ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν 2023).
- 'Οσοι μετανάστευσαν μετά τον χρόνο 1988 ίσαμε σήμερα (συνυπολογίζοντας τους ''μετανάστες της κρίσης των μνημονίων'', μαζί με όσους ''έχουν ζήσει 2 χρόνια στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια''), υπολογίζονται σε περίπου 1,2 εκατομμύριο. Eίναι ζήτημα αν τελικά ψηφίσουν από αυτούς ποσοστό 20%, εξαιτίας αποστάσεων.
- Δεν μπορεί να θεωρείται η ψήφος ων απόδημων ''ισότιμη'', όταν δεν μπορούν να ψηφίζουν γιά τις περιφέρειες στις οποιίες είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια.
Συμπέρασμα: Αν αυτό το ''έκτρωμα'' γίνει νόμος, τότε μιλάμε γιά χάλια αδιόρθωτα του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου πολιτικού, κομματικού κατστημένου. Και φυσικά το ενδιαφέρον των απόδημων θα είναι ελάχιστο για να ψηφίζουν, ακόμα και αυτών που θα μπορούν. Από την αρχική πρόταση της ΝΔ, στην πορεία, άλλαξαν όλα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση -και προσωπικά ο ψεύτης πρωθυπουργός- να κοροϊδέψει τους εκτός συνόρων.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη